Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Νόθοι της ΠΟΣ : Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των εργαζόμενων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ

Αφού επί 7 μήνες και σε καθημερινή βάση διαβεβαίωναν ότι θα υπογραφεί ΣΣΕ στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ και χωρίς να έχουν λάβει

ΟΥΤΕ ένα έγγραφο που να πιστοποιεί ότι διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι του 2019, αμετανόητοι παρουσιάστηκαν και σήμερα οι νόθοι της ΠΟΣ στο Συμβούλιο Διοικήσεων που κάλεσε ο δοτός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα που είχε καλέσει η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που εκπροσωπούν εργαζόμενους απο την πρώην ΕΕΣΣΤΥ.

Στην σημερινή συνεδρίαση - από την οποία έλειπαν και πάλι ΠΟΛΛΑ Σωματεία- ο Νόθος Πρόεδρος της ΠΟΣ κάλεσε το επιχειρησιακό Σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην προσέλθει στην διαπραγμάτευση και κυρίως να μην υπογράψει τροποποιητική ΣΣΕ για τους τεχνίτες,επειδή "δεν τους εκπροσωπεί".
Αδιαφορώντας για τις συνέπειες των λόγων τους, οι νόθοι συνεχίζουν να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση και να επιμένουν στην διατήρηση 2 ταχυτήτων εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η βάσιμη ελπίδα των Νόθων της ΠΟΣ, ότι το επιχειρησιακό Σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπέγραφε ΣΣΕ με πλαφόν έπεσε στο κενό, όπως και η προσδοκία που καλλιεργούσαν στους τεχνίτες ότι στις 5 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν με βάση την επιχειρησιακή ΣΣΕ και με...πλαφόν.

Το εκπληκτικό είναι ότι αυτές τις αιτιάσεις, υποστηρίζει και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο αδούλευτος εργατοπατέρας Κιουτσούκης, ο οποίος προσήλθε στην συνέλευση του επιχειρησιακού Σωματείου της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη και είπε ότι...η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εντάξει μονομερώς τους τεχνίτες στην επιχειρησιακή ΣΣΕ & μετά θα σπεύσουν οι ...νόθοι να καταγγείλουν την ένταξη αυτή!!!!
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί σε καμία περίπτωση.
Τροποποίηση της υφιστάμενης ΣΣΕ μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ αν την καταγγείλουν τα Σωματεία που την υπέγραψαν ή η εργοδοσία ή αν συμφωνήσουν σε νέα ΣΣΕ.

Τα παραμύθια ότι η δημιουργία ...νέου Σωματείου, θα οδηγήσει στην υπογραφή νέας ΣΣΕ έχουν τόση δόση αλήθειας, όση είχαν και τα παραμύθια των νόθων στους τεχνίτες ότι θα υπέγραφαν για αυτούς ΣΣΕ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2019..
Η κατάσταση αυτή ευνοεί την εργοδοσία , η οποία εκμεταλλεύεται  την διάλυση που έχουν επιφέρει οι Νόθοι της ΠΟΣ στο συνδικάτο και πληρώνει αμοιβές στους τεχνίτες με βάση το ενιαίο μισθολόγιο !
Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί  τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν βρεθεί αιχμάλωτοι στην φιλοδοξία των ΝΟΘΩΝ της ΠΟΣ και του εργατοπατέρα της ΓΣΕΕ για να ελέγχουν τα Σωματεία.  
Σήμερα η πλειοψηφία των Νόθων το είπε ξεκάθαρα. 
Στόχος μας είναι ο έλεγχος των Σωματείων και όχι η εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων, ούτε στην τεχνική βάση, ούτε πουθενά.
Μέχρι τον Οκτώβρη του 2020 λοιπόν,που λήγει η επιχειρησιακή ΣΣΕ, ενδέχεται οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση, να βρίσκονται όμηροι της πιο ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΣ παρέας που γνώρισε το σιδηροδρομικό συνδικαλιστικό κίνημα στην εκατονταετή ιστορία του. ΤΩΝ ΝΟΘΩΝ της ΠΟΣ. 

Ο κάθε συνάδελφος οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου