Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Πολλά ευχαριστώ στην κυβέρνηση, στο Χρυσοχοΐδη και στην αστυνομία από τη ΔΑΚΕ

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στον ιδιωτικό τομέα, του συνδικαλιστικού «Δούρειου Ίππου» της ΝΔ στο συνδικαλιστικό κίνημα, Νίκος Κιουτσούκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του REAL FM, και στην εκπομπή των εκπομπή των

Γ. Χουδαλάκη – Ιωσ. Καλαμαράκη – Στ. Κασίμη, σχολίασε τις διαδικασίες και το αποτέλεσμα του χθεσινού 37ου «Συνεδρίου» της ΓΣΕΕ, και παράλληλα με τα όσα είπε απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός παραμένει «επί το έργον».


Στο «Συνέδριο» ήταν όσοι αντιπρόσωποι έπρεπε να είναι, εκπροσωπώντας τους εργαζομένους, είπε. Παρέλειψε, βεβαίως, να πει ότι στο «Συνέδριο» οι αντιπρόσωποι δεν εκπροσωπούν ούτε το 10% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με το δεδομένο πως πολλοί δεν είναι γραμμένοι στα Σωματεία και ασυνδικάλιστοι, λόγω της στάσης της ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και σήμερα, στις εργατικές διεκδικήσεις που τις τορπιλίζει με κάθε ευκαιρία, εξυπηρετώντας εργοδοτικά και κυβερνητικά συμφέροντα, και άλλοι που θέλουν τους διώχνει η πλειοψηφία, προκειμένου να βρίσκονται σε ομηρία και να τους έχει στο χέρι.

Το «κερασάκι στην τούρτα», από πλευράς του επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα ήταν ότι ευχαρίστησε την κυβέρνηση, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Αστυνομία για την… επιτυχή έκβαση του «Συνεδρίου». Ευχαρίστησε, δηλαδή, τους μηχανισμούς που εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές και που καταστέλλουν με βία οιαδήποτε εργατική, κοινωνική και λαϊκή αντίδραση.

Το ότι, κυριολεκτικά, μαζί με την υπόλοιπη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τους έμπασαν στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, δίνοντάς τους έτσι και νέο πάτημα για νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, ούτε λόγος!

Από τον ταξικό «αποστάτη» -ergasianet.gr

1 σχόλιο: