Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση για τις δικαστικές αποφάσεις

Προβληματισμός επικρατεί στο  μέτωπο της διεκδίκησης των δικαστικών αποφάσεων (25% και επικίνδυνο). Όχι γιατί το Σωματείο μας  (μηχανοδηγοί) έχασε κάποια δίκη αλλά γιατί
το θέμα του 25% παραπέμφθηκε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου θα συζητηθεί πρώτα υπόθεση άλλων εργαζομένων και όχι αυτή της ΠΕΠΕ.
Το τμήμα του Αρείου Πάγου όπου είχε προσφύγει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την νίκη των μηχανοδηγών στο εφετείο για το 25% ζήτησε- όπως είχαμε ενημερώσει- αναβολή της εκδίκασης παραπέμποντας την στην Ολομέλεια.
Εκεί όμως έχει ήδη προσδιοριστεί υπόθεση για το 25% που θα συζητηθεί πριν την εκδίκαση αυτής του Σωματείου μας.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο μή συντονισμός σε Κεντρικό Επίπεδο, της δικαστικής διεκδίκησης των παράνομων μειώσεων και ιδιαίτερα από την Ομοσπονδία που δεν καθοδήγησε ορθά την διαδικασία (υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην ηγεσία της ΠΟΣ για το θέμα αυτό), έχει οδηγήσει σε μια δικαστική  βαβέλ, όπου δίκες έχουν χαθεί, ενώ πρόσφατα χάθηκε για το 25% και  δίκη στο εφετείο στον χώρο του σιδηροδρόμου (όχι απο την ΠΕΠΕ).
Είναι αυτονόητο, ότι αρνητικές δικαστικές αποφάσεις,ιδιαίτερα σε εφετεία, επηρεάζουν συνολικά την πορεία των υποθέσεων.

Το Σωματείο μας έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις, παρακολουθεί στενά το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου