Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση ΠΕΣΟΣΕ για την σημερινή απεργία

Συνάδελφοι,
Το Σωματείο μας με χτεσινή του απόφαση συμμετείχε στην 24 ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και Αθήνας. Η απόφαση μας αυτή πάρθηκε έχοντας στόχο την ενίσχυση  των 3 άλλων Σωματείων στα οποία συμμετέχουν
εκατοντάδες συνάδελφοι (την απόφαση για απεργία σε ένα εξ αυτών άλλωστε υπογράφει σταθμάρχης) και που είχαν ήδη εξαγγείλει την συμμετοχή τους σε αυτήν από το πρωί της Δευτέρας. 
Η ΠΕΣΟΣΕ διαχρονικά ενώνει τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πράξουμε κάτι διαφορετικό. 
Με πραγματική έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε αργά χτες το βράδυ, ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ, παρά τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις, δεν προχώρησε στην κατάργηση των δρομολογίων, ως όφειλε, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Προφανώς είτε γιατί είχε λάβει διαβεβαιώσεις για την ύπαρξη απεργοσπαστικού μηχανισμού είτε γιατί πίστεψε υπηρεσιακούς παράγοντες που θέλοντας να πουλήσουν εκδούλευση, διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κυκλοφορία των τρένων.
Ακόμα χειρότερα και μετά το απίστευτο πρωινό κομφούζιο στους σταθμούς των τρένων, για το οποίο η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην Διοίκηση του ΟΣΕ και τον υπηρεσιακό της μηχανισμό, οι ιθύνοντες της έσπευσαν να παραπληροφορήσουν τον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή, για δήθεν καταλήψεις στους χώρους εργασίας, από «οργανωμένες μειοψηφίες»  που τάχα θέλαν να παρακωλύσουν το δικαίωμα στην εργασία συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα ο κ.Καραμανλής να προχωρήσει σε τουλάχιστο άστοχες δηλώσεις σε βάρος των εργαζομένων και το δικαίωμα στην απεργία, σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό. 
Είναι ενδεικτικό ότι, στον σταθμό ΑΙΡ, προσήλθε 2 φορές αστυνομική δύναμη, αλλά και ο ίδιος ο κ. Σπηλιόπουλος, όπου και διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν γινόταν κατάληψη του, αλλά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι γιατί αυτοί πολύ απλά απεργούσαν ενάντια στις υπό ψήφιση διατάξεις του νέου ασφαλιστικού, όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στην χώρα σήμερα.
Οι επικοινωνιακοί ψευτοτσαμπουκάδες της Διοίκησης του ΟΣΕ και η προσπάθεια για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού ακόμα και αυτήν την ώρα, φανερώνουν τον εκνευρισμό των ιθυνόντων του. 
Ας ζητήσουν στο επιβατικό κοινό του σιδηροδρόμου, συγνώμη για την σημερινή κατάσταση στους σταθμούς των τρένων και επιτέλους ας πράξουν τα αυτονόητα. 
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου