Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση ΠΟΣ για ΣΣΕ ΟΣΕ και πρώην ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 πραγματοποιήθηκε η
δεύτερη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, στο πλαίσιο
διαπραγμάτευσης για τη Σ.Σ.Ε.

Συζητήθηκαν τα αιτήματά μας τα οποία αφορούν τη Σ.Σ.Ε. αλλά και αυτά που απαιτούν νομοθετικές πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Μεταφορών και την Κυβέρνηση.
Για τα θέματα της Σ.Σ.Ε.
o Συμφωνήθηκε ότι βάση αποτελεί η υπάρχουσα Σ.Σ.Ε.
o Βλέπει θετικά το ζήτημα της Υ.Ε. ζητώντας εισήγηση από τη Νομική Υπηρεσία.
o Επειδή η Σ.Σ.Ε. ακόμα και να υπογραφεί τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου
Οικονομικών, συμφωνήθηκε να προωθηθούν ζητήματα που άπτονται της παραγωγικής διαδικασίας ώστε με τη δέουσα τεκμηρίωση να εγκριθούν και να ισχύουν. Συγκεκριμένα πρόκειται για το αίτημα της τεχνικής αποζημίωσης και πιστοποίησης του σιδηροδρομικού επαγγέλματος.
o Όσον αφορά τα ζητήματα όπως επίδομα θέσης ευθύνης, ανθυγιεινό και επικίνδυνο και τα δύο συμπληρωματικά κλιμάκια στο Ενιαίο Μισθολόγιο να τα διεκδικήσουμε από κοινού από το Υπουργείο.
 Στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Π.Ο.Σ. την επόμενη ημέρα
με το Υπουργείο Μεταφορών πέραν των ανωτέρω ζητημάτων, συζητήθηκαν και: ζήτημα προσλήψεων, Οργανογράμματος καθώς και σχεδιασμού συντήρησης του δικτύου και της πορείας των έργων.
Το Υπουργείο τοποθετήθηκε θετικά για τα αιτήματά μας και ζήτησε για όλα τα προαναφερόμενα σαφή τεκμηρίωση. Μας ανέφερε όμως ότι το ζήτημα των δύο κλιμακίων είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς δεν είναι θέμα του Υπουργείου αλλά αφορά τροποποίηση του Ενιαίου Μισθολογίου.
Ζητήσαμε τη συνδρομή του Υπουργείου στην προσπάθεια υπογραφής της Σ.Σ.Ε. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ οι οποίοι στερούνται Σ.Σ.Ε. καθιστώντας τους σαφές ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λειτουργεί και με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου - πράγμα που εμείς δεν διαφωνούμε - πλην όμως

 υποχρεούται να σέβεται τους εργαζόμενους, τα εργασιακά τους δικαιώματα και να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.
Η απάντηση ότι προσπαθούν, αλλά πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία διά στόματος Γενικού Γραμματέα κ. Σταθόπουλου, ο οποίος υπερηφανεύεται για τα 35 έτη ενασχόλησής του με το αντικείμενο δεν θα σχολιαστεί από εμάς αλλά ο καθένας εξάγει τα συμπεράσματά του.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η διεκδίκηση της Σ.Σ.Ε. απαιτεί τη μέγιστη συστράτευση δυνάμεων των εργαζομένων όπου με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης προσπαθούν να επιφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των εργαζομένων.
Κάθε άλλη ενέργεια διένεξης μεταξύ των ειδικοτήτων και εκβιαστικών διλημμάτων που αποτελούν «συνταγές» του παρελθόντος, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε σήμερα, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου αλλά αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων.
Υπό αυτό το πρίσμα καλωσορίζουμε τη συμμετοχή της ΠΕΣΟΣΕ στη διαπραγματευτική ομάδα καθώς το αίτημά της προς την Π.Ο.Σ. έγινε δεκτό παρά το ότι δεν κατέθεσε προτάσεις για να συμπεριληφθούν στο εξώδικο και είχε αρνηθεί να συμμετάσχει όταν τους το προτείναμε.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ Θ’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Σ.Σ.Ε. ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου