Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

DB : 11.000 αιτήσεις Ισπανών για 30 θέσεις μηχανοδηγών στην Γερμανία!

Η Γερμανική Κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων DB καλωσόρισε 30 εκπαιδευόμενους μηχανοδηγούς απο την Ισπανία,μετά την προκήρυξη διαγωνισμού με στόχο την προσέλκυση υποψηφίων εκτός της Γερμανίας. 11.000 ενδιαφερόμενοι απο την Ισπανία, κατέθεσαν αίτηση συνολικά
για το πλέον απαιτητικό επάγγελμα στον σιδηρόδρομο.
Στην Γερμανία αυτήν την στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη μηχανοδηγών που επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών και έτσι η DB προκήρυξε και τρέχει διαγωνισμούς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Σερβία, η Βόρεια Μακεδονία και η Ρουμανία.
Η DB εξηγεί την μεγάλη συμμετοχή Ισπανών στον διαγωνισμό της, λόγω του υψηλού κόστους εκπαίδευσης ενός μηχανοδηγού στην Ισπανία. Εκεί ένας ενδιαφερόμενος πρέπει να καταβάλει 20 χιλιάδες Ευρώ τουλάχιστο για να πιστοποιηθεί ενώ στην Γερμανία το κόστος καλύπτεται απο την εταιρεία. 
Έτσι η DB χρηματοδότησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης Γερμανικών για να εκπαιδεύσει τους 30 επιτυχόντες στην Γερμανική Γλώσσα σε επίπεδο Β1 , πριν ξεκινήσουν την 9μηνη εκπαίδευση τους στις εγκαταστάσεις στην Κολωνία και το Μανχαίμ. 
Μετά τις εξετάσεις θα υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με την DB ενώ ένα δεύτερο group θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι  που Ισπανοί ενδιαφέρθηκαν και θα εργάζονται πλέον για την DB καθώς προσφέρουμε σε αυτούς ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον για να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα αναφέρει  ο Διευθυντής Προσωπικού της  DB  Martin Seiler.. 
Το πρόγραμμα στην Ισπανία θα αποτελέσει πιλοτική νέα μέθοδο για προσλήψεις που θα ακολουθηθεί και σε άλλες χώρες καθώς η DB προσβλέπει στην πρόσληψη 100.000 νέων εργαζομένων τα επόμενα χρόνια.
24.ΟΟΟ μόνο προσλήφθηκαν το 2019, εξ αυτών 2000 μηχανοδηγοί, ενώ είχαν κατατεθεί 400.000 αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας μηχανοδηγών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου