Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Δυτική Αχαΐα: «Τον καθαρίσαμε δεν θα τον φτιάξουμε».

Από «Δευτέρα σε Δευτέρα» πηγαίνει η έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού σιδηρόδρομου, από την Πάτρας μέχρι την Κάτω Αχαΐα και αντίστροφα, που βρίσκει τον Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε διαρκή αναμονή, αλλά
και αποδέκτη έμμεσων σχολίων, ότι δεν κάνει τίποτα στην κατεύθυνση προετοιμασίας των τοπικών υποδομών, προς έλευσης του τρένου.
Τις τελευταίες ημέρες, πηγές από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ΟΣΕ, διέρρεαν ότι ο Σταθμός της Κ. Αχαΐας δεν είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει τη -για πρώτη φορά- λειτουργία της γραμμής. «Δεν βοηθούν κι από εκεί οι τοπικοί φορείς να συντομευθούν απαραίτητες εργασίες» έλεγαν στην «Π», υπονοώντας τον δήμο και τη συνδρομή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται.
Ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ερωτηθείς από την «Π», για το εάν του έχει ζητηθεί κάποια βοήθεια, είπε πως δεν έχει καμία επίσημη ειδοποίηση ούτε και αρμοδιότητα ή εμπλοκή στο έργο του ΟΣΕ, ενώ άφησε να εννοηθεί πως εκούσια φρόντισε να επισπευστεί από τη ΔΕΔΔΗΕ η ηλεκτροδότηση του Σταθμού και κάποιων κοντινών Στάσεων.
Ο δήμος, από τη στιγμή που του ζητήθηκε, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, με συνεργεία του καθάρισε και τον περιβάλλοντα χώρο του Σταθμού, αλλά μέχρις εκεί. «Το κτίριο του Σταθμού είναι πράγματι εγκαταλελειμμένο. Εμείς δεν έχουμε λόγο ,αλλά και χρήματα να το ανακαινίσουμε. Κι αυτά που κάναμε, εξωτερικά, αλλά και για το ρεύμα, να κάναμε χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι. Είναι δουλειές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κι αν κάτι έχουν να πουν για μας, ας βγει επίσημα κάποιος να το κάνει, για να πάρει απάντηση».

Τα δρομολόγιο θα είναι σε καθημερινή βάση, από Αχαγιά στις 7.41 το πρωί (άφιξη στην Πάτρα στις 8.19) και μετά 9.41 (άφιξη 10.19) - 11.41 (άφιξη 12.16) - 13.41 (άφιξη 14.19) - και 15.41 (άφιξη 16.19). Από Αλισσό 7.45 - 9.45 - 11.45 - 13.45 και 15.45. Υπάρχει ωστόσο η προοπτική, από την άνοιξη και κυρίως από το Καλοκαίρι ν' αυξηθούν τα δρομολόγια με νυχτερινά, αφού οι παραλίες της Δυτικής Αχαΐας είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και τραβούν πολύ κόσμο από Πάτρα.

www.pelop.gr - Τριανταφυλόπουλος Δημήτρης 

Την ίδια ώρα ...

Εκτεταμένες εργασίες καλλωπισμού στον σταθμό του Αγίου Ανδρέα, ενόψει και της σύνδεσης του προαστιακού με την Κ. Αχαΐα, βρίσκονται σε εξέλιξη από τον ΟΣΕ.
Καθαρίζονται οι ράγες, κόβονται ψηλά χόρτα και κλαδιά δέντρων, αναβαθμίζονται οι διαβάσεις πρόσβασης στις αποβάθρες, μπήκαν τουαλέτες και καλλωπίζονται οι χώροι αναμονής.

Με λίγα λόγια είχε ανακοινωθεί η λειτουργία ενός έργου που δεν είναι ακόμα έτοιμο.
Το γιατί το καταλαβαίνουν πλέον όλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου