Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Οριστική επίλυση για την πληρωμή Αυγούστου για τους 60- Ενημέρωση για την δικαστική απόφαση για την άδεια

Έπειτα απο ενέργειες του Σωματείου μας, στην  προσεχή πληρωμή της μισθοδοσίας 
θα καταβληθεί αναδρομικά στους 60 νέους μηχανοδηγούς η διαφορά από τον υπολογισμό του μισθού τους με τα όσα προβλέπει η ΣΣΕ μετά την πιστοποίηση τους. Θυμίζουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε πληρώσει τους συναδέλφους απο τον Σεπτέμβριο και όχι απο τον Αύγουστο ως όφειλε.

Το Σωματείο μας έπειτα απο ενέργειες  και αθόρυβα, είχε φροντίσει μέχρι να λυθεί το θέμα της εκκαθάρισης του Αυγούστου να μην παρακρατηθεί η προκαταβολή μισθού που είχαν λάβει οι 60 νέοι μηχανοδηγοί τον Γενάρη του 2019.
Εφόσον το θέμα επιλύεται θα προχωρήσει και η κράτηση της προκαταβολής αυτής σε 3 (τρείς) ισόποσες δόσεις. 
Δηλαδή στις 5 Φεβρουαρίου οι συνάδελφοι θα πληρωθούν τα αναδρομικά του Αυγούστου 2019 και στις 5/2 ,5/3 και 5/4 θα γίνει η κράτηση για την προκαταβολή μισθού που είχαν λάβει τον Γενάρη του 2019 (3 ισόποσες δόσεις).
Όσοι δεν είχαν λάβει προκαταβολή μισθού, εννοείται ότι θα πληρωθούν τα αναδρομικά χωρίς καμία κράτηση.

Τέλος αναφορικά με την δικαστική απόφαση για τις μέρες κανονικής άδειας αυτή θα καταβληθεί σε 2 ισόποσες δόσεις με την πρώτη να πληρώνετε στις 5 Μαρτίου και την δεύτερη όπως όλα δείχνουν στις 5 Μαΐου.
Στις 5 Ιουνίου θα πληρωθεί στους μηχανοδηγούς το bonus της ΣΣΕ (Άρθρο 6).
Τέλος τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και ενημέρωση για την πληρωμή των κανονικών αδειών 2019 με την νόμιμη προσαύξηση.

Η ΠΕΠΕ συνεχίζει την καθημερινή προσπάθεια για όλους τους μηχανοδηγούς.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Θυμίζουμε στους συναδέλφους την συμπεριφορά του γραφικού εκπροσώπου της ΣΥΠΕ (και όχι μόνο) για το θέμα εκείνη την εποχή. 

'Όπως πούλησε τις υπερωρίες,έτσι προσπάθησε να πουλήσει και τις αμοιβές αυτές για να αποκομίσει οφέλη απο την δυσαρέσκεια που φανταζόταν στο νοσηρό μυαλό του. 
Τότε που υπονοούσε ότι  οι συνάδελφοι θα μπουν στην ΣΣΕ μετά την κτήση του πιστοποιητικού Β, διακινώντας επικοινωνιακές μπαρούφες . 
Τότε που ο γραφικός έλεγε στους νέους συναδέλφους "ότι η ΣΣΕ έχει κενά". Όπως στήριξε τις επικουρίες το 2013-2014 έτσι επένδυσε και στο πρόβλημα νομίζοντας ότι η ΠΕΠΕ δεν θα το λύσει. 
Για άλλη μια φορά, επένδυσε λάθος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου