Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Δίκτυο Σιδηροδρομικών : Συλλογική σύμβαση ΟΣΕ και θέατρο σκιών

Συνάδελφοι,
Χθες Τρίτη 4 Φλεβάρη έγινε η συνάντηση του "προεδρείου " της Ομοσπονδίας και της διοίκησης του ΟΣΕ για την νέα ΣΣΕ .

Μία  συνάντηση που δεν περίμενε κανείς
να βγάλει κάποιο αποτέλεσμα.

Μία συνάντηση που ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ αναμενόταν να ακολουθήσει την ίδια γραμμή, «ότι λέει ο νόμος» .
Αναρωτιόμαστε  όμως, γιατί   δεν μπήκε ο ΟΣΕ στο ΦΕΚ  για τα επιδόματα σε θέσεις ευθύνης όπως αυτό δημοσιεύτηκε πρόσφατα για την Ο.Σ.Υ.. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για εργαζόμενους στις συγκοινωνίες ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τους σιδηροδρομικούς; 
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας , κατέθεσε εδώ και μέρες τη δική της πρόταση για τη νέα ΣΣΕ του ΟΣΕ στην οποία  δεν συμπεριλαμβάνονται οι προτάσεις για τους σταθμάρχες που κατέθεσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών δια του Αντιπροέδρου της ΠΟΣ, στο τελευταίο Διοικητικό συμβούλιο.
Στη συγκεκριμένη λοιπόν συνάντηση η παρουσία του Προέδρου και του Γραμματέα της ΠΕΣΟΣΕ που θέλησαν να μεταφέρουν τα αιτήματα του κλάδου τους ,προκάλεσαν το μένος του προέδρου της Ομοσπονδίας, που έφτασε μάλιστα στο σημείο να τους ζητά να καθίσουν από την πλευρά της διοίκησης του ΟΣΕ και δίπλα στον κ. Σπηλιόπουλο.
Θεατρινισμοί ίσως  λένε κάποιοι.
Θέατρο σκιών λέμε εμείς με guest star τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  συνεχίζοντας τον προσωπικό του κατήφορό και αγνοώντας ότι εκπροσωπεί το θεσμό της ΠΟΣ, ζητάει από Πρόεδρο πρωτοβάθμιου σωματείου - μέλους της, να καθίσει από την πλευρά της εργοδοσίας.
Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης στάσης και μάλιστα μπροστά στη διοίκηση του ΟΣΕ, ήταν να αποχωρήσει  ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας  και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
Ενδεικτικό των παλινωδιών της πλειοψηφίας της ΠΟΣ είναι ότι με σημερινή της ανακοίνωση παραδέχεται εγγράφως ότι κάλεσε την ΠΕΣΟΣΕ να καταθέσει προτάσεις για την υπό συζήτηση ΣΣΕ, την ώρα που στο τελευταίο συνέδριο δεν επέτρεψε την συμμετοχή των αντιπροσώπων της, κρίνοντας τους ως παράνομα εκλεγέντες! 
Είναι πλέον αντιληπτό ότι βιώνουμε την διάλυση  του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο ,μετά την εκτεταμένη νοθεία στο 36ο συνέδριο, διάλυση που έχει τρομάξει ακόμα και τους εμπνευστές της νοθείας.
Η ΠΟΣ δεν μπορεί να λειτουργήσει, να οργανώσει αγώνες, δεν αποτελεί πλέον αξιόπιστο συνομιλητή για κανένα θεσμό.
Βλέποντας αυτήν την εικόνα, καλούμε πλέον όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να πάρουν θέση.

Υ.Γ.
Δεν υπήρξε για εμάς κανένα θέμα με το σωματείο Λαρισαϊκός που έντεχνα κάποιοι προσπαθούν να διαβάλουν, καθώς ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας το μόνο που αναρωτήθηκε  είναι: Γιατί έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται ο Γραμματέας του Λαρισαϊκού ( που δεν είναι μέλος της διαπραγματευτικής ομάδος) και δεν έχει το ανάλογο δικαίωμα ο πρόεδρος της ΠΕΣΟΣΕ .

ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2020 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου