Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Τα εσωτερικά προβλήματα της ΔΕΣΚ δεν αφορούν Σωματεία

Σε φανερό αδιέξοδο έχει περιέλθει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών. Αφού όπως πληροφορηθήκαμε το θέμα των γιαλαντζι κομμουνιστών εκπροσώπων της στον σιδηρόδρομο συζητήθηκε εντός του ΠΑΜΕ,
& μη έχοντας να απαντήσουν τίποτα επι της ουσίας για την αγαστή συνεργασία τους με την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ , προσπάθησαν για άλλη μια φορά να στρέψουν την συζήτηση σε ζητήματα που δεν υπάρχουν.
Με την χτεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΣΚ κατήγγειλε για απεργοσπασία τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι τα δρομολόγια θα εκτελεσθούν κανονικά.
Σε μια άνευ προηγούμενου χυδαιότητα οι γιαλαντζί  -ταχα- κομμουνιστές  της ΔΕΣΚ , αυτοί δηλαδή που δεν μίλησαν για τις 21 απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ, αυτοί που επέτρεψαν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα μηχανεργοστασια και αυτοί που ουσιαστικά ευθύνονται συνδικαλιστικά  για την μη υπογραφή ΣΣΕ για τους τεχνίτες -ΕΠΕΙΔΗ έχουν μάθει μα επιβιώνουν πολιτικά επενδύοντας στην εξαθλίωση των εργαζομένων- προσπάθησαν να ταυτίσουν τις δηλώσεις της εργοδοσίας με τα Σωματεία σε μια προβοκάτσια άνευ προηγούμενου!
Από τα 17 Σωματεία στον σιδηρόδρομο , ανακοίνωση συμμετοχής στην απεργία έβγαλαν τα 4, η Ομοσπονδία δεν συμμετείχε, αλλά τους γιαλαντζί κομμουνιστές της ΔΕΣΚ στον σιδηρόδρομο ενόχλησαν τα 2 Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , προφανώς επειδή οι δυνάμεις τους σε αυτά έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε συμβαίνει σε χώρους που οι εργαζόμενοι κερδίζουν δικαιώματα.
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ επενδύουν μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων γιατί έτσι έχουν μάθει και νομίζουν ότι θα πείσουν εργαζόμενους να τους εμπιστευτούν.
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ στον σιδηρόδρομο αποτελούν το μακρύ χέρι του διαχρονικού  συστήματος  σήψης στον σιδηρόδρομο.
Όλοι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και εκεί όπου γίνονται συνελεύσεις και ακούγονται απόψεις , είτε δεν τολμάνε να εμφανιστούν - γραφικοί-, είτε προσπαθούν να τις διαλύσουν με τις άνευ ουσίας επιθέσεις τους.
Μια ακόμα τέτοια επίθεση έγινε με την χτεσινή τους ανακοίνωση.
Ας ασχοληθούν με τα του οίκου τους λοιπόν και ας αφήσουν τα σχόλια για δράσεις Σωματείων.
Μαθαίνουμε ότι για κάποιους ο Περισσός έχει σοβαρά ερωτήματα.
Γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας , συμμέτοχοι της εταιρείας (όπως αποδείχτηκε στο Καβούρι).
Για αυτό και μετά από 10 χρόνια κρίσης , το ΚΚΕ παραμένει στο 5%.
Γιατί οι εκπρόσωποι του στους χώρους εργασίας έχουν γίνει χειρότεροι από αυτούς που κατήγγειλαν μέχρι το 2015 (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) & κανείς δεν τους ακούει πλέον.
Γιατί όταν ο σιδηροδρομικός Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ μιλούσε για ορφανά του Στάλιν, για εγκληματική οργάνωση του ΚΚΕ και πόσα άλλα, οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ στον σιδηρόδρομο κάθονταν σαν τις κότες και κοιτούσαν και αργότερα κατέθεταν μαζί του σε αστικά δικαστήρια , υπέρ νοθειας , όντας συνεταιράκια του.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου