Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Σιδηροδρομικών

Με αφορμή την μεγάλη απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο υπό ψήφιση ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, που εκχωρεί σε ιδιώτες την κοινωνική ασφάλιση και στην οποία συμμετείχαν
δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα (αλλά όχι η Π Ο Σ), η κυβέρνηση της ΝΔ  και των αρίστων  επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως "το  βαρέλι τους δεν έχει πάτο".
Με εντολή από το Μαξίμου ο «άριστος» Υ.Μ.Ε κ Καραμανλής βγήκε στα ΜΜΕ  απειλώντας  με πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις, συνέχισε με ψέματα περι  κατάληψης, ενώ  μίλησε για αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη απεργία , αλλά και για «οργανωμένες μειοψηφίες που με τσαμπουκά παρακωλύουν τις συγκοινωνίες».
Επιτέθηκε στο δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία, έχοντας ως προμετωπίδα fake news της Διοίκησης του ΟΣΕ η οποία εκτός ότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ για την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τεσσάρων (4) σιδηροδρομικών Σωματείων διαδίδει και φήμες περί δήθεν καταληψιών στο Μηχανοστάσιο του Ρέντη. 
Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται στον ΟΣΕ τους τελευταίους 4 μήνες, με διαρκείς αλλαγές στην υπηρεσιακή δομή με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα ακόμα και με συνταξιούχους που επιστρέφουν με παράνομο τρόπο.
Η “άριστη» Διοίκηση του κ Σπηλιόπουλου μόλις 5 μήνες στο τιμόνι του ΟΣΕ φρόντισε  για την παλινόρθωση του υπηρεσιακού μηχανισμού που οδήγησε τον σιδηρόδρομο στην απαξίωση τις τελευταίες δεκαετίες και μέχρι το 2015… 
Επέλεξε να μην καταργήσει τα τρένα, να προκαλέσει χάος στους σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς είχε λάβει διαβεβαιώσεις από αυτόν τον υπηρεσιακό της μηχανισμό, ότι «όλα θα τρέξουν κανονικά». Και όταν αυτή η διαβεβαίωση αποδεικνύεται «φιάσκο» ,ο κ. Σπηλιόπουλος επινόησε την θεωρία των καταλήψεων για να διασωθεί από την γενική κατακραυγή και την δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας. 
Φυσικά καμμιά κατάληψη δεν έλαβε χώρα σε κανένα χώρο εργασίας στον σιδηρόδρομο.
Το βεβαιώνουν πρώτιστα οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο Ρέντη κατόπιν εντολή της Διοίκησης ΟΣΕ. 

Συνάδελφοι-σσες

Είμαστε όλοι μάρτυρες της μεγαλύτερης προβοκάτσιας εις βάρος των δικαιωμάτων του κάθε εργαζόμενου ενώ είναι ξεκάθαρο  πλέον πως με την  διαφθορά και την ανικανότητα τους ρημάζουν τη Χώρα και κάνουν πλιάτσικο στα ταμεία.
Ας γνωρίζει λοιπόν καλά η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ, αλλά και η Διοίκηση του ΟΣΕ ότι οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις δεν θα κάμψουν το φρόνημα των σιδηροδρομικών. 
Σε κάθε απόπειρα φαλκίδευσης του δικαιώματος στην απεργία που ετοιμάζουν θα  βρουν απέναντί τον ΣΥΡΙΖΑ τους εργαζόμενους και όλους τους προοδευτικούς πολίτες.. 
Γιατί το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια έχει αντοχή και κυρίως γιατί ο σιδηρόδρομος αξίζει να είναι πρωταγωνιστής σε ένα καλύτερο μέλλον.

                                                      ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου