Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Ενότητα : Ψευτοσυνέδριο με μπράβους, νόθους και “όρους νύχτας” . Να ανασταλεί έστω και τώρα

Να ανασταλεί έστω και τώρα το ψευτοσυνέδριο της ΓΣΕΕ τονίζει σε ανακοίνωση της η Ενότητα

Στι   ς 26 Φεβρουαρίου 2020, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαλόγου των πραγματικών συνδικαλιστικών οργανώσεων με μόνο στόχο
την ανασυγκρότηση του κινήματος, σε νέα βάση, για να ξαναβρεί την χαμένη του αξιοπιστία.


Στις 25 Φεβρουαρίου 2020 αν επιμείνει η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο υπό την προστασία μπράβων, ΜΑΤ και εισαγγελέων, με νόθους αντιπροσώπους απλά θα υπογράψει και τυπικά τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της.

Πρέπει να καταλάβουν ότι οι ιδεολογικές και συνδικαλιστικές διαφορές, όσο μεγάλες κι αν είναι, δεν λύνονται με όρους νύχτας.

Έστω και σήμερα τους καλούμε να μην προχωρήσουν, να αναστείλουν αυτό το ψευτοσυνέδριο και να υιοθετήσουν την πρόταση που συνεχώς διατυπώνει η “ΕΝΟΤΗΤΑ” να συνεδριάσουν όλοι οι Πρόεδροι των πραγματικών σωματείων, ομοσπονδιών και μεγάλων Εργατικών Κέντρων με στόχο να βγούμε από το αδιέξοδο και να χαράξουμε μια νέα πορεία.

Πρέπει να καταλάβουν ότι με μαϊμουδιές και κρυφτό σε διάφορα ξενοδοχεία, αποκλείοντας όσους διαφωνούν, και ψηφοφορίες από τα δωμάτια (όπως επιχείρησαν να κάνουν στο συνέδριο της Καλαμάτας) το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εξευτελιστούν για μία ακόμη φορά.

Αυτές οι μεθοδεύσεις, οι τσαμπουκάδες και οι πρωτοφανείς πρακτικές είναι απλά ο κροταλιστός, υγρός ήχος που παράγεται μετά τη στιγμή του θανάτου δηλ. ο επιθανάτιος ρόγχος μιας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που με αυτή τη μορφή έχει πεθάνει.

Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ένα πραγματικό, σύγχρονο, αντιπροσωπευτικό, υπεύθυνο και σοβαρό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτό είτε το θέλουν, είτε όχι θα γίνει

Ο διάλογος των πραγματικών σωματείων, ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων είναι μονόδρομος και θα γίνει από μηδενική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου