Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση των 2 Σωματείων ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΕΣΤΥ

Συνάδελφοι, 
Τα Σωματεία μας κλήθηκαν με εξώδικη δήλωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που παρέλαβαν στις 30/1,να διαπραγματευτούν την τροποποίηση της ισχύουσας ΣΣΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι ειδικότητες που
εντάχθηκαν στην εταιρεία, μετά την συγχώνευση της πρώην ΕΕΣΣΤΥ.
Καιρό τώρα, τα Σωματεία μας σε όλα τα επίπεδα τόνισαν την αναγκαιότητα για συνεννόηση προκειμένου να διασφαλιστούν έγκαιρα οι όροι ομογενοποίησης και πλήρης ένταξης του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δυστυχώς και χωρίς δική μας ευθύνη, οι μικροκομματικές -  πολιτικοσυνδικαλιστικές επιδιώξεις συγκεκριμένων παραγόντων υπερίσχυσαν και αντι σε μια κρίσιμη περίοδο για τους 1000 και πλέον εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπάρχει κλίμα ενότητας, καλλιεργήθηκε η  εσωστρέφεια.
Αύριο 5/2 ,με την μισθοδοσία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για πρώτη φορά μετά την υπογραφή της Επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα υπάρχουν 4 κατηγορίες εργαζομένων, με απόλυτη ευθύνη της πλειοψηφίας της ΠΟΣ και όσων επέλεξαν να διαιρέσουν αντί να ενώσουν και να πολλαπλασιάσουν τις δυνάμεις των εργαζομένων.
Θα υπάρχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι χωρίς ΣΣΕ, οι μόνιμοι εργαζόμενοι με ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
Τα Σωματεία μας προσήλθαν στους χώρους εργασίας (μηχανεργοστάσια-εργοστάσια) εξήγησαν αναλυτικά τι συμβαίνει και πολλές φορές αντιμετώπισαν εχθρική στάση όχι από τους συναδέλφους που ήθελαν να ακούσουν, αλλά από συνδικαλιστές καριέρας που δεν μας άφηναν να ενημερώσουμε καθώς θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν τις τύχες εργαζομένων στα ζάρια για να επιβιώνουν οι ίδιοι. 
Είμαστε βέβαιοι πλέον, ότι οι συνδικαλιστές αυτοί , γνωστοί στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση, ήθελαν να έχουμε υπογράψει το πλαφόν που πρότεινε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβρη, να λυθεί έτσι το πρόβλημα για την ΣΣΕ και μετά να καταγγέλλουν εμάς  ως τάχα εργοδοτικά Σωματεία και ότι οι ίδιοι θα «μπορούσαν» καλύτερα. 
Όπως δηλώσαμε καιρό τώρα, έχοντας προσυπογράψει την επιχειρησιακή ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία είναι σε ισχύ μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2020, ΔΕΝ θα υπογράφαμε ΠΟΤΕ  όρους που δεν υπήρχαν στην ισχύουσα ΣΣΕ. 
Όπως δηλώσαμε στην παρουσία μας στον ΟΜΕΔ τον περασμένο Δεκέμβρη, εφόσον η συγχώνευση της πρώην ΕΕΣΣΤΥ προχωρούσε και η εργοδοσία μας καλούσε σε διάλογο, θα προσερχόμασταν σε αυτόν, όχι γιατί έτσι ορίζει η κείμενη Νομοθεσία, αλλά γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να προσφέρουμε λύσεις ουσίας. 
Δηλώνουμε ότι αποδεχόμαστε την πρόσκληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα προσέλθουμε στην διαπραγμάτευση – ως οφείλουμε – και πως το αποτέλεσμα της, θα το θέσουμε υπόψην των εργαζομένων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ. 
Οι εργαζόμενοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν τελικά και όχι οι  παράγοντες που επιθυμούν την διαίρεση αντί την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό. 

Για τα ΔΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου