Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ανεβήκαμε πέφτοντας – Με λαθροχειρία και crop στα αποτελέσματα επιχειρεί να παρουσιάσει άνοδο η ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λέει μια γνωστή ρήση κι είναι το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο νου διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ για τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών στο ΕΚΑ. Δεν περιμέναμε φυσικά να γίνει κάποια αναφορά στη σημαντική άνοδο της
ΔΑΣ σε ψήφους και ποσοστά, που την έφεραν για άλλη μια φορά πρώτη δύναμη, αν και θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσουν οι πράσινοι εργατοπατέρες πώς γίνεται οι “τραμπούκοι” του ΠΑΜΕ να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων σε τόσο μεγάλο βαθμό. Εξάλλου και στη χθεσινή ανακοίνωσή τους, δε λείπουν οι κλάψες και οι συκοφαντίες για “αντίξοες συνθήκες (υπό την έννοια των τραμπουκισμών και αυθαιρεσιών του ΠΑΜΕ), ενάντια στις οποίες η ΠΑΣΚΕ είχε “σημαντική άνοδο”.

Γιατί χαίρονται όμως οι πασκίτες και χαμογελούν πατέρα; 

Επειδή ανακάλυψαν το crop στη ζωγραφική των Windows και κατάλαβαν πως έτσι μπορούν να παρουσιάσουν την πραγματικότητα όπως τους βολεύει. Πήραν λοιπόν τους πίνακες αποτελεσμάτων όπως τους παρουσίασε το ΠΑΜΕ, κι είναι πολύ ενδεικτικό για την αξιοπιστία τους ότι τους αξιοποιούν κι οι πιο ορκισμένοι εχθροί του, φρόντισε ωστόσο να τους περικόψει σε ένα κρίσιμο σημείο, ώστε να φαίνεται πως πράγματι η ΠΑΣΚΕ αύξησε τις δυνάμεις της φέτος σε ψήφους και ποσοστά.

Η “διαβολική” λεπτομέρεια είναι ότι η περικοπή της εικόνας, αφορά το σημείο όπου στα αποτελέσματα του 2017 διακρίνεται και μια παράταξη με τίτλο “ΕΜΕΙΣ”, που είχε λάβει τότε 59 ψήφους και ποσοστό 4,93%. Η παράταξη αυτή που “ξέχασε” να συμπεριλάβει στα αποτελέσματα η ΠΑΣΚΕ, δεν ήταν παρά διάσπαση της ίδιας της ΠΑΣΚΕ, με βασικό εκπρόσωπο το γνωστό καταπράσινο Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Φέτος, οι δυο παρατάξεις κατέβηκαν ενιαία, ωστόσο, οι ψήφοι που έλαβαν είναι κατά 29 λιγότερες από το άθροισμα ΠΑΣΚΕ – ΕΜΕΙΣ το 2017 και συγκεκριμένα από 263 ψήφους το ’17 έπεσε σε 234 το 2020.

Κατά μία έννοια έννοια βέβαια, δεν έχουν εντελώς άδικο να πανηγυρίζουν στην ΠΑΣΚΕ. Πράγματι είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε με βάση τη στάση τους η απήχησή τους σε κάποιους χώρους, αποδεικνύοντας ότι οι συνδικαλιστικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα πιο σκληροί για να πεθάνουν κι από το ίδιο το κόμμα. Ένας λόγος παραπάνω για να καμουφλάρουν τη μικρή έστω φθορά τους ως “νίκη’ και “άνοδο”, με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας και βολική απόκρυψη όσων στοιχείων χαλούν τη σούπα.

Απο την Κατιούσα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου