Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αποκλέιουν τους μηχανικούς ΤΕ απο τις προαγωγές!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανικών ΤΕ προς τον Υπουργό Υποδομών (κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ -ΝΔ,αλλά και στο ΕΤΕΕΜ και την ΠΟΣ ) όπου οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους απο τις κρίσεις Προισταμένων Διεύθυνσης  στον ΟΣΕ.

Κύριε  Υπουργέ,
 Μετά από καθυστέρηση  δέκα μηνών, με αποκλειστική ευθύνη των προκατόχων σας, υπογράφτηκε από εσάς και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας του ΟΣΕ, ο οποίος  μεταξύ άλλων,

περιλαμβάνει  και την  ενοποίηση  των κλάδων  Διπλωματούχων Μηχανικών και Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ σε ενιαίο κλάδο  Μηχανικών.
                Σε συνέχεια της απόφασής σας, το Δ.Σ. του ΟΣΕ καλείται να καταρτίσει το ενιαίο προσοντολόγιο περιγραφής των θέσεων και να εκδώσει  τον Οργανισμό Λειτουργίας της επιχείρησης.
                Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του ΟΣΕ και το ενιαίο προσοντολόγιο , όπως γνωρίζετε, αποτελεί έργο εταιρίας συμβούλων , το οποίο επεξεργάστηκαν  οι υπηρεσίες και ελήφθησαν ανάλογες αποφάσεις  από το Δ.Σ. του ΟΣΕ.         
                Στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  του ΟΣΕ, της 26/3/2012, η Υπηρεσία εισηγήθηκε το ενιαίο προσοντολόγιο περιγραφής των θέσεων , όπου μεταξύ άλλων , προτάθηκαν τα αναγκαία προσόντα για την επιλογή  προϊσταμένων  Οργανικών μονάδων της Επιχείρησης. Σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία, Ν.3549/2007 άρθρο 1,  Ν.3839/2010 άρθρο πρώτο,  Ν.4024/2011 άρθρο 10, ρητά προβλέπεται   η δυνατότητα κρίσης για επιλογή  προϊσταμένων οργανικών μονάδων  επιπέδου  Διεύθυνσης  των υπαλλήλων κατηγοριών ΠΕ  ή  ΤΕ.
                Το Δ.Σ.  στην εν λόγω συνεδρίαση παρά την εισήγηση της Υπηρεσίας και τα συννημένα σ αυτήν παραρτήματα, η οποία έφερε την υπογραφή του Προέδρου  και Δ/ντα Συμβούλου κ. Θεοφανόπουλου – ΟΜΟΦΩΝΑ !!!, αποφάσισε , για την επιλογή  Προϊσταμένων Διεύθυνσης  να κρίνονται μόνο υπάλληλοι κατηγορίας  ΠΕ και ελλείψει αυτών  κατηγορίας  ΤΕ.
                Η εν λόγω απόφαση, είναι παράνομη , καταχρηστική και αντισυνταγματική, προϊόν συντεχνιακών πιέσεων που βρήκαν πρόσφορο έδαφος  στη σύνθεση της Διοίκησης  και του Διοικητικού Συμβουλίου. 
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ   αποκλείει  τους Μηχανικούς ΤΕ από το δικαίωμα της κρίσης,  δεδομένου ότι έλλειψη υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ  ούτε υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ στον ΟΣΕ.
                Σημειωτέον, ότι σε προηγούμενους Κανονισμούς , προβλέπεται  η κρίση για επιλογή   Διευθυντών  του κλάδου Μηχανικών  ΤΕ που τώρα περιορίστηκε σε μία. Η Διοίκηση του Οργανισμού με την συντεχνιακή αντίληψη και τις αποφάσεις  της  μας οδηγεί πολλά  χρόνια  πίσω και υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία  του.

                Κύριε Υπουργέ,

                Ως θεματοφύλακας  της τήρησης των Νόμων της πολιτείας , παρακαλούμε  να παρέμβετε στη Διοίκηση  και το διορισμένο από εσάς , Δ.Σ. του ΟΣΕ, για την εφαρμογή του Νόμου, που παρέχει το δικαίωμα της κρίσης για επιλογή σε θέση προϊσταμένων οργανικών μονάδων  επιπέδου Διεύθυνσης σε υπαλλήλους  κατηγοριών ΠΕ ή ΤΕ.

Το αναφαίρετο δικαίωμα της κρίσης καμιά διοίκηση και κανένα Δ.Σ δεν μπορεί να το στερήσει, ούτε μπορεί να παραβιάζει  τους νομοθετικά κατοχυρωμένους κανόνες της πολιτείας, τους οποίους έχει υποχρέωση να εφαρμόζει.
                Η παρέμβασή σας , θα σηματοδοτήσει την χρηστή  , με ισονομία και ισοπολιτεία Διοίκηση  του Οργανισμού,  σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή  για τη χώρα το λαό και τους σιδηροδρομικούς, με τα τεράστια οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα  που αντιμετωπίζουμε, αλλά η Διοίκηση του ΟΣΕ με συντεχνιακές, παράνομες και  αντισυνταγματικές αποφάσεις , δυναμιτίζει το αναγκαίο ήρεμο  κλίμα σ’ ένα Οργανισμό που και  με τις θυσίες των εργαζομένων δεν παράγει πλέον ελλείμματα.
               
                Ευχαριστούμε  εκ των προτέρων για την κατανόησή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση  και παρακαλούμε, αναγνωρίζοντας το βεβαρημένο  πρόγραμμά σας, να έχουμε συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατόν. (ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ 6936085330 )


                                                                Με εκτίμηση
                                                                   Για το Δ.Σ.


                         Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας


                      Κ. Κάσσανδρος                                                                             Ι. Καράκος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου