Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Βελτιώσεις στις γονικές άδειες και επιπλέον διευκολύνσεις για εργαζόμενους γονείς

Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Βελτιώσεις και επιπλέον διευκολύνσεις για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν το δικαίωμα της γονικής άδειας, οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν έχουν, παρέχει ο νόμος 4075/2012, στον οποίο ενσωματώθηκε Οδηγία 2010/18/ΕΕ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.



Συγκεκριμένα, αυξάνεται η διάρκεια της γονικής άδειας ανατροφής άνευ αποδοχών από 3,5 σε 4 μήνες μέχρι την ηλικία των 6 χρόνων (από 3,5 χρόνων) του παιδιού και αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα, χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης.

Τη γονική άδεια ανατροφής δικαιούται και η/ο εργαζόμενη/ος που υιοθετεί ή αναδέχεται παιδί ηλικίας έως 6 ετών.

Επιπλέον των διευκολύνσεων που παρέχονται από άλλες διατάξεις στους εργαζόμενους γονείς, χορηγούνται χωρίς άλλη προϋπόθεση:

α) Ειδική γονική άδεια διάρκειας δέκα (10) εργάσιμων ημερών κατ' έτος, με αποδοχές, για σοβαρή νόσο του παιδιού ηλικίας έως 18 ετών.

β) Γονική άδεια νοσηλείας, χωρίς αποδοχές, σε περίπτωση νοσηλείας του παιδιού, για λόγους ανωτέρας βίας (ασθένειας, ατυχήματος κ.λπ.). για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η νοσηλεία και μέχρι τριάντα εργάσιμες ημέρες κατ' έτος, έως την ηλικία των 18 ετών.

Διατηρούνται τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων γονέων, όπως η επιστροφή στη θέση εργασίας ή σε ισοδύναμη θέση, η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, η προστασία από καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι επιβάλλονται αστικές, διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις για κάθε παραβίαση των σχετικών διατάξεων του νόμου.

πηγή troleatzis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου