Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Προς πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλά βρετανικά

Άρχίζουν τα όργανα για την διάσπαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε κομμάτια προς άμεση πώληση.
ΤΑΙΠΕΔ = Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου
Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιήσει τμηματικά το σιδηροδρομικό της δίκτυο, πουλώντας ορισμένα δρομολόγια σε διαφορετικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση και να παρακάμψει τα ρυθμιστικά εμπόδια.


Αρχικά η ελληνική κυβέρνηση σχεδίαζε να πουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την εταιρεία που εκτελεί επιβατικές και εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές.

Όπως ανέφερε όμως ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος στο Reuters, εξετάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο αποκρατικοποιήσεων, παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αξία από την πώληση.

"Το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να προκηρύξει διαγωνισμό μέσω του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα τμηματικής πώλησης των δρομολογίων του δικτύου στις ενδιαφερόμενες εταιρείες", δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

"Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, όπως και στη Μ. Βρετανία, υποβάλουν προσφορές για τη διαχείριση γραμμών ανάλογα με τους πόρους τους και το προσωπικό τους", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, σύντομα θα διοριστεί σύμβουλος για την πώληση.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου