Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Να πέσουν 15% οι μισθοί στην Ελλάδα ζητά η Κομισιόν

«Τη μείωση του ονομαστικού κόστους ανά μονάδα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% το 2012-2014» θα ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεσή της για τη χώρα μας που αναμένεται να ανακοινωθεί... αργότερα την Τετάρτη από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal που φέρεται να έχει στη διάθεσή της έγγραφο της σχετικής έκθεσης, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει «επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2013 και το 2014 για να φέρει το χρέος στο βιώσιμο στόχο του 117% του ΑΕΠ το 2020»!
Και σε κάθε περίπτωση «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετα κεφάλαια αν εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής που συμφωνήθηκε», όπως τουλάχιστον αναμένεται να ανακοινώσει, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κύριος Μπαρόζο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι ιθύνοντες της Κομισιόν θεωρούν πως το ισχύον σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να προσφέρει επαρκή στήριξη στη χώρα και να την βοηθήσει να διαχειριστεί την κρίση χρέους. Όσον αφορά στην πολιτική εσωτερικής υποτίμησης, η Κομισιόν τονίζει ότι είναι «απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας» και σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει Τονίζει δε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα «χρονοδιάγραμμα για την εξέταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και για το σύστημα προσδιορισμού των μισθών ως το τέλος Ιουλίου του 2012». Από την έκθεση προκύπτει πως οι Ευρωπαίοι ταγοί ανησυχούν για μια πιθανή «εκτροπή», αναλόγως του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών της 6ης Μαΐου, εξ’ ου και η αναφορά που αναμένεται να κάνει ο κύριος Μπαρόζο ενώπιων των Ευρωβουλευτών, όταν και αναμένεται να καλέσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής που έχει συμφωνηθεί. Στην έκθεση αναφέρεται μάλιστα πως «αν οι Έλληνες πολίτες και οι θεσμοί ενστερνιστούν τις προαπαιτούμενες πράξεις που αναγνώρισε σήμερα η Επιτροπή, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα και να κάνουμε ουσιαστική διαφορά στις ζωές των πολιτών της». Η έκθεση για την Ελλάδα θα περιλαμβάνει και μια λεπτομερή ανάλυση των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια, ενώ, σύμφωνα με την WSJ, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να ανακοινώσει στους Ευρωβουλευτές ότι οι «άνθρωποι στην Ελλάδα δεν είναι μόνοι στις προσπάθειες που καταβάλουν να επιστρέψουν τη χώρα στην ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας». Παράλληλα, θα αναφέρει ότι το σύνολο των πόρων που θα κατευθυνθούν προς την χώρα μας, αγγίζουν τα 380 δισ. ευρώ ενώ σημειώνεται πως η Ελλάδα έλαβε λιγότερα από τα μισά από τα 20 δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την περίοδο 2007 -2013. Κι αυτά ακριβώς τα αδιάθετα κεφάλαια μπορούν να τονώσουν τη ζήτηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε κατασκευαστικά έργα, τουρισμό και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Η εικόνα πάντως που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσω της έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία δείχνει να είναι αισθητά πιο … θετική από αυτήν που σκιαγράφησε νωρίτερα το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα για την Ελλάδα το Ταμείο προβλέπει μηδενική ανάπτυξη το 2013 και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς από το 2014. (Διαβάστε εδώ) Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΔΝΤ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. που ανακάμπτουν, οι δύο χώρες που είναι σε καθεστώς μνημονίου -η Ελλάδα και η Πορτογαλία- βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην ύφεση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου