Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Λύθηκε το εσωτερικό θέμα με τα Βαρέα

Έπειτα απο ενέργειες προχώρησε το έγγραφο με την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πληροφορική για να ρυθμιστούν  οι λεπτομέρειες για τις κρατήσεις.
Αριστερά το  εσωτερικό έγγραφο για τα ΒΑΕ και παρακάτω ο πίνακας με τις κρατήσεις.(αυξάνονται 2.2%).Ελπίζουμε να μην καθυστερήσει και η πληροφορική γιατί θα μαζευτούν αρκετά αναδρομικά.
Η ένταξη είναι απο 01.01.2012.(κλικ για μεγέθυνση).

Διαβάστε αναλυτικά τις νέες κρατήσεις>












1 σχόλιο:

  1. Ένα θέμα που εκκρεμούσε χρόνια λύθηκε.

    Ωστόσο και πάλι μέρος συναδέλφων έδειξε την κακή μας πλευρά.
    Επειδή ένα εσωτερικό έγγραφο του ΙΚΑ δεν ανέφερε στα παραδείγματα(...) τους μηχανοδηγούς , χωρίς καν να ρωτήσει τι συμβαίνει , βγήκε να σπεκουλάρει και να δημιουργήσει αναστάτωση για την ένταξη του κλάδου.-Προφανώς τώρα οι ίδιοι θα πούν ότι αυτοί το λύσανε και αυτό-.
    Ωστόσο το πρόβλημα που υφίσταται είναι καθαρά λειτουργικό και αφορά τους μηχανοδηγούς που ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΑΠ-ΟΤΕ , αφού το ΙΚΑ τους έχει περασμένους με κωδικό "Τακτικό Προσωπικό ΟΣΕ".
    Όταν πήγα στα γραφεία του ΙΚΑ για να διευκρινίσω κάποια πράγματα , μιλώντας με τους υπεύθυνους έμαθα πως αυτό ίσως αποτελέσει λίγο χρονοβόρα διαδικασία.
    Εδώ να τονίσω πως στο ΙΚΑ μόνο οι νεότεροι (οι προερχόμενοι απο τον Προαστιακό) μηχανοδηγοί είναι περασμένοι στα μητρώα με τον κωδικό "μηχανοδηγοί σιδηροδρόμων " πολύ απλά γιατί οι διαδικασίες για την ένταξη είχαν ξεκινήσει από τον Προαστιακό και από τότε είχαμε φροντίσει για το θέμα αυτό.
    Όπως και να έχει και αυτό θα λυθεί , ο κλάδος εντάχθηκε επιτέλους στα ΒΑΕ και αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία της ΠΕΠΕ.

    Καλό θα είναι τέλος να μην κάνουν όλοι τον ξερόλα και δημιουργούν αναστάτωση στο προσωπικό (ήδη τα προβλήματα μας είναι πάρα πολλά για να δημιουργούμε από το πουθενά και άλλα) , ιδιαίτερα όταν δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή