Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αρκετά !!!

Γράψαμε χτες για το θέμα με το ατύχημα με την δρεζίνα και το ic στο σταθμό Αχαρνών και για το πρόβλημα που υπάρχει με την Τηλεδιοίκηση μεταξύ Οινόης - Αθήνας (δεν λειτουργεί ) ενώ και το ΣΚΑ ακόμα δεν έχει επισκευαστεί (κ δεν φαίνεται κάτι σύντομα στον ορίζοντα) .
Αυτό που συμβαίνει όμως στην Υποδομή είναι πραγματικά απίστευτο και δείχνει



την διάλυση αλλά και τις επιπτώσεις από την διαχρονική πολιτική για  την συρρίκνωση του Οργανισμού με τις εξωτερικές  εργολαβίες που δίνονται συνέχεια για την συντήρηση της γραμμής , η οποία γραμμή  θυμίζει ξέφραγο αμπέλι με τις ομάδες  να εμφανίζονται για εργασίες μέσα σε αυτήν χωρίς να ειδοποιούν κανένα , βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ζωή των συναδέλφων που τις απαρτίζουν ή όσων εργάζονται σε εξωτερικά συνεργεία με επίβλεψη αρχιεργάτη .
Κανένας όρος ασφαλείας δεν τηρείται .
Αποτέλεσμα οι μηχανοδηγοί πολλές φορές να συναντούν συνεργεία αναπάντεχα δίπλα  στην γραμμή , συνεργεία που κανείς δεν έχει ειδοποιηθεί για την ύπαρξη τους στα σημεία που δουλεύουν (ούτε καν οι ενδιάμεσοι σταθμοί ).

Συνεχώς γινόμαστε δέκτες παραπόνων από μηχανοδηγούς για αυτά τα φαινόμενα.Παλαιότερα η ΠΕΠΕ είχε κάνει και επιστολή για το θέμα .
Πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει αναφορές τις οποίες ναι μεν η ΔΙΚΑΜ προωθεί στον ΟΣΕ , αλλά τίποτα δεν αλλάζει.
Παγερή αδιαφορία απο τους Υπευθύνους.

Ας γίνει κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα.
Επιτέλους λίγη σοβαρότητα απο τις αρμόδιες Υπηρεσίες !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου