Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σοβαρό ατύχημα με το ic 53

Για άλλη μια φορά μηχανοδηγοί αντιμετωπίζονται σαν θύτες ενώ στην ουσία είναι  και αυτοί θύματα - ο εισαγγελέας έχει δώσει εντολή και ο ένας συνάδελφος κρατείται αυτή την ώρα στο ΑΤ Κηφισιάς-.
Αναδημοσιεύουμε απο το Newsit.gr και το zougla.gr >
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 12 και μισή. Στο ύψος του Κρυονερίου ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ένα ακόμη άτομο είτε μετά από κάποιο ατύχημα, είτε από υπερβολική ταχύτητα έπεσε πάνω στις γραμμές. Μάλιστα το αυτοκίνητο είχε πέσει με πλάι πάνω στις γραμμές και οι δύο επιβαίνοντες είχαν εγκλωβιστεί. Δυο μετανάστες από το Πακιστάν που είδαν τι είχε συμβεί κατέβηκαν στις γραμμές και προσπάθησαν να βοηθήσουν τα δύο άτομα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο.

Τότε δυστυχώς έφτασε το τρένο που έκανε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.
Παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών και αστυνομικών να τους απεγκλωβίσουν έγκαιρα δυστυχώς και οι τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Οπως δήλωσε στο Newsit o αντιπρόεδρος της κοινότητας Κρυονερίου Νίκος Βερβέρης " σύμφωνα με αυτά που μας λένε αυτόπτες μάρτυρες το ΙΧ δε σταμάτησε δεν ξέρουμε πως και βρέθηκε στις γραμμές. Πήγαν δύο άτομα Πακιστανοί να βοηθήσουν αλλά το τρενό δεν πρόλαβε να σταματήσει και τους παρέσυρε το τρένο. Το αυτοκίνητο για να σας δώσω να καταλάβετε είχε καθίσει όρθιο στις γραμμές. Στο σημείο δεν υπάρχει διάβαση, το ΙΧ από ατύχημα πέρασε ένα αναχωμα που υπάρχει και μπηκε στις γραμμές του τρένου. Αυτό έγινε στις 12.30 το μεσημέρι".

Ο μηχανοδηγός ήταν αδύνατο να σταματήσει. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους δύο επιβαίνοντες, παρασύροντας παράλληλα και τους δύο μετανάστες που είχαν σπεύσει σε βοήθεια

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, απεφεύχθη ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς επί τόπου είχαν σπεύσει τουλάχιστον δέκα άτομα, με σκοπό να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό του ζευγαριού, τα οποία ωστόσο κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως. 

«Γλυτώσαμε από τραγωδία» δήλωσε ο κ. Καλαφατέλης και συμπλήρωσε «δεκαπέντε περίπου άτομα πήγαν στο σημείο για να τραβήξουν το αυτοκίνητο από τις ράγες, τη στιγμή που στα εκατό μέτρα είδαν το τρένο, ευτυχώς απομακρύνθηκαν».



1 σχόλιο:

  1. Καποτε η ΠΕΠΕ θα πρεπει να στοχευσει στην αναδειξη χαρακτηρισμου αυτων των περιστατικων σε ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ και οχι οπως λαθος τα εκλαμβανουν οι περισσοτεροι αδαεις σαν τροχαια ατυχηματα,για να σταματησει η ταλαιπωρια του προσωπικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή