Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απερρίφθησαν οι θέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το οργανόγραμμα* στην σημερινή συνάντηση

*Μας ζήτησαν πολλοί συνάδελφοι να δημοσιεύσουμε ολόκληρη την πρόταση Οργανογράμματος.Θα  το κάνουμε αργότερα.....
Απορριπτική ήταν η θέση της ΠΟΣ αλλά και της ΠΕΠΕ για το σχέδιο οργανογράμματος που παρουσίασε σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα παραβρέθηκαν απο την ΠΟΣ οι 


Παρασκευόπουλος Π., Ντίτσας Ι. , απο την ΠΕΠΕ ο Πρόεδρος Θεωδορόπουλος Ν και ο Γ.Γραμματέας Τουρλής Β. , απο την Κίνηση ο Πρόεδρος Αντωνίου Γ. και από τον Προαστιακό ο Γ.Γραμματέας Ζαβογιάννης Β.
Από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέστησαν οι κ.κ. Ζηλιασκόπουλος , Φλωρόπουλος , Ρετσινάς.

Θέση της ΠΕΠΕ ήταν καμιά μετάθεση για κανένα μηχανοδηγό , αφού σύμφωνα με το Οργανόγραμμα προκύπτουν (αν δει κανείς την προηγούμενη ανάρτηση ) μεταθέσεις από περιφερειακά μηχανοστάσια ενώ υπήρξε και σαφής αναφορά για το θέμα της μη επάνδρωση από  μηχανοστασιάρχες περιφερειακών κλιμακίων .
Θυμίζουμε και την πρόσφατη επιστολή της ΠΕΠΕ για το οργανόγραμμα
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιμένει στον σχεδιασμό της κάνοντας λόγο για μελλοντικές παρεμβάσεις.

Αύριο συνεδριάζει η Διοίκηση της ΠΟΣ όπου θα συζητηθεί και αυτό το θέμα .

Τέλος  εντύπωση προκαλεί η αναφορά της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο στέκι της έλξης , αφού  μάθαμε ότι ειπώθηκαν παράπονα για αναρτήσεις μας που ενοχλούν προφανώς τους Διοικούντες.(είναι γνωστό ότι είχε δημιουργηθεί θέμα με τον ΔΙΚΑΜ).

Θα ξεκαθαρίσουμε για ακόμη μια φορά ότι το στέκι δεν αποτελεί επίσημο blog της ΠΕΠΕ αλλά εκφράζει απόψεις μηχανοδηγών και ενημερώνει άμεσα και έγκυρα για τις ενέργειες της ΠΕΠΕ  , της ΠΟΣ και για όσα γίνονται στο σιδηροδρομικό περιβάλλον.
Καταλαβαίνουμε ότι  όταν όσα γίνονται έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την κοινή λογική  ,οι κριτικές απόψεις μας ίσως ενοχλούν.
Ωστόσο η κριτική μας είναι πάντα τεκμηριωμένη.

Δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε λιβανιστήρι κανενός , ιδιαίτερα όταν κάποιοι δεν φροντίζουν για τα προφανή και απολύτως λογικά , εκθέτοντας το προσωπικό έλξης δηλαδή ακόμα και τους διαχειριστές που δουλεύουμε καθημερινά πάνω στα τρένα (και για αυτό έχουμε σαφή άποψη για πολλά από πρώτο χέρι ).



Η φωνή των μηχανοδηγών θα δυναμώνει συνεχώς μέσα από το στέκι της έλξης , γιατί πολύ απλά η εποχή που η άποψη του κλάδου δεν ακουγόταν  έχει περάσει ανεπιστρεπτί.




1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να Απερρίφθησαν οι θέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το οργανόγραμμα στην σημερινή συνάντηση αλλά σε ενα μήνα δεν θα υπάρχει Ρετσινάς- Ζηλιασκόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή