Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αναβολή για το 2013 στην προκήρυξη 17 αποκρατικοποιήσεων

Δυσκολίες στην προετοιμασία αλλά και η ανάγκη να επιστρέψει πρώτα το επενδυτικό ενδιαφέρον επιμηκύνουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, περιφερειακά λιμάνια, αεροδρόμια, φυσικό αέριο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ.




Ισχυρό ενδιαφέρον εκφράστηκε χθες για την αξιοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Τύπου αλλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ταμείου (ΤΑΙΠΕΔ) πολλές από τις προκηρύξεις που είχαν προγραμματιστεί  στο νέο Μνημόνιο για τους επόμενους μήνες αναβάλλονται για αργότερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το IBC εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την Lamda Development, την  θυγατρική του  Ελλάκτωρ Reds ΑΕ αλλά και  την Talima Venture της εταιρείας που κατασκεύασε το Athens Metro Mall.  Επόμενο βήμα  έχει οριστεί  η ανακοίνωση, την προσεχή εβδομάδα, από το ΤΑΙΠΕΔ για το αν οι εταιρείες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην δεύτερη φάση, υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλοι διαγωνισμοί. Ο λόγος για το Ελληνικό που έληγε τέλος Μαρτίου και έλαβε παράταση, για την περιοχή Κασσιώπη στην Κέρκυρα και το  τουριστικό «φιλέτο» της Αφάντου στην Ρόδο. 

Ωστόσο, εντός του πρώτου τριμήνου έπρεπε να βγουν και οι διαγωνισμοί για τα 28 κρατικά κτήρια (μαζί με το κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού επί της οδού Μπουμπουλίνας που πρόσφατα προστέθηκε), οι οποίοι μεταφέρονται πλέον χρονικά για τις επόμενες εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

* Στις ΔΕΚΟ, οι αναβολές είναι πολύ περισσότερες.  Εκκρεμεί ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ, ενώ πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να βγει η προκήρυξη για τον ΟΔΙΕ, τα ΕΛΠΕ, τα ΕΛΤΑ, τα ΕΑΣ και το Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας.

* Στις υποδομές εκκρεμεί η προκήρυξη για τους Ελληνικούς  Αυτοκινητόδρομους, ενώ βάσει Μνημονίου έως τον Ιούνιο  πρέπει να βγουν οι διαγωνισμοί για την Εγνατία Οδό, τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αλλά και την ΔΕΗ. Έπεται το τρίτο τρίμηνο η προκήρυξη  για τα Μικρά Λιμάνια και τις Μαρίνες.

* Με τις παραπάνω κινήσεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ, κλείνει το 2012. 

Μεταφέρονται για το 2013 μια σειρά από κινήσεις που ήταν να πραγματοποιηθούν φέτος. Ο λόγος για τα Περιφερειακά αεροδρόμια, την  Υπεράκτια Εγκατάσταση Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, τα 10 Περιφερειακά Λιμάνια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την ΕΛΒΟ. Στη λίστα των παραπάνω 17 κινήσεων προστίθεται και το Ψηφιακό Μέρισμα που δεν έχει χρονικά καθοριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα  έχει  αποδεχτεί ότι  άμεσο πωλητήριο ΔΕΚΟ και ακινήτων είναι πλέον αδύνατο λόγω των συνθηκών  της αγοράς και των πολλών προβλημάτων προετοιμασίας της περιουσίας του δημοσίου. Έτσι, η νέα συμφωνία  του μνημονίου προβλέπει χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη  διαγωνισμών και όχι για την εύρεση του επενδυτή. 

Στόχος ήταν να τρέξουν άμεσα όσο πιο πολλοί διαγωνισμοί γίνεται για να δοθεί το μήνυμα ότι το τοπίο αλλάζει και οι  αποκρατικοποιήσεις  είναι ώριμες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, σε κάποιες  περιπτώσεις η προετοιμασία είναι πιο περίπλοκη από ό,τι αναμενόταν, ενώ η διαδικασία αναστροφής  του επενδυτικού κλίματος και ανακεφαλαιοποίησης της αγοράς ακόμη εκκρεμεί: το ένα τρίτο των χρημάτων του όποιου επενδυτή προέρχεται από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα...

Τα 28 κτίρια που τελούν υπό αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ 
1. Υπουργείο Πολιτισμού
2. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
3. ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
4. Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)
5. Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
6.  Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
7. Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής
8. Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
9. ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και Χημείο Ξάνθης
10. A’ ΔΟΥ Αθηνών
11. IZ ΔΟΥ Αθηνών
12. B’ ΔΟΥ Κορίνθου
13. B’ ΔΟΥ Χαλκίδας
14. ΔΟΥ Σταυρούπολης
15. ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
16. ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
17. ΔΟΥ Παλλήνης
18. IΘ’ ΔΟΥ Αθηνών
19. ΔΟΥ Γλυφάδας
20. ΔΟΥ Χολαργού
21. ΔΟΥ Κηφισιάς
22. Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο
23. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
24. Υπουργείο Δικαιοσύνης
25. Υπουργείο Υγείας
26. Υπουργείο Παιδείας
27. Γενικό Χημείο του Κράτους
28. Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου