Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ζητείται εξοικονόμηση 602 εκατ. ευρώ από τις ΔΕΚΟ

Με μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων (και εμείς περιμένουμε ακόμα την ΚΥΑ για ΣΣΕ...)
Προθεσμία δέκα ημερών έχουν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ να παρουσιάσουν στο υπουργείο Οικονομικών μέτρα μείωσης δαπανών και αύξησης των εσόδων ύψους 602 εκατ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014.
Οπως αναφέρεται σε επιστολή του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, οι 12 μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις (Κοινωνία της Πληροφορίας, Αττικό Μετρό, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΥ – πρώην ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΕΑΣ, ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΡΤ και Ηλεκτρομηχανική) καλούνται να εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα που θα περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο βάσει των στόχων που έχουν ήδη τεθεί.

Από τα 602 εκατ. ευρώ, τα 362 εκατ. ευρώ αφορούν περικοπές δαπανών (κλείσιμο, συγχωνεύσεις, μείωση μισθολογικού κόστους και λειτουργικών δαπανών, πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων) και τα υπόλοιπα 240 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων τους.
Εν τω μεταξύ, το ΚΕΠΕ παρέδωσε στον υπουργό Οικονομικών την έκθεση στην οποία γίνεται για πρώτη φορά πλήρης καταγραφή των δαπανών του κράτους, ενόψει των περικοπών ύψους 11,6 δισ. που πρέπει να γίνουν την επόμενη διετία. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης θα είναι έτοιμο το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και θα περιλαμβάνει και προτάσεις για το πού υπάρχουν περιθώρια μείωσης των δαπανών. ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου