Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ταξί μαζί με τρένο

Τη δυνατότητα συνδυασμένης μεταφοράς με τρένο και ταξί μέσω ενός εισιτηρίου προσφέρει από  σήμερα στους επιβάτες της με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η υπηρεσία «τρενοταξί» λειτουργούσε ήδη πιλοτικά για τη Θεσσαλονίκη εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ τώρα θα παρέχεται κανονικά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Ο επιβάτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την έκδοση του εισιτηρίου του, πέραν της σιδηροδρομικής μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη θα εξασφαλίζει και τη μετακίνησή του με ταξί από το σιδηροδρομικό σταθμό ως το σημείο του τελικού προορισμού του.

Σε πρώτο στάδιο η υπηρεσία «τρενοταξί» θα παρέχεται σε συνεργασία με την εταιρεία «Ευρωταξί» και αργότερα - ανάλογα και με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού - θα προσφέρεται και από άλλες εταιρείες ταξί που θα διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, θα μπορούν μέσω των εκδοτηρίων εισιτηρίων να εξασφαλίζουν ένα προνομιακό κουπόνι συνδυασμένης μετακίνησης με τρένο και ταξί, με έκπτωση 15% για τη μεταφορά τους από το σταθμό της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της επιλογής τους, εντός της πόλης.

Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος (τέλος σιδηροδρομικού σταθμού) για την εξασφάλιση της υπηρεσίας ταξί, δεδομένου ότι αυτό αποτελεί προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό.

Από αύριο, η δυνατότητα κράτησης της υπηρεσίας «τρενοταξί» θα παρέχεται από όλους τους σταθμούς του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων, καθώς επίσης από τα γραφεία ταξιδίων της Αθήνας, της Λάρισας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης. Τελευταίος σταθμός κοντά στη Θεσσαλονίκη από τον οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί η υπηρεσία «τρενοταξί», είναι ο σταθμός της Κατερίνης.

Με την κράτηση του εισιτηρίου ο επιβάτης δηλώνει και το σημείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο θέλει να μεταφερθεί. Το σημείο αυτό μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης θέσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοινοποιείται αυτομάτως και στην εταιρεία «Ευρωταξί».

Το κουπόνι για την υπηρεσία «τρενοταξί» είναι ονομαστικό και αναγράφει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, καθώς και τον τελικό προορισμό του επιβάτη-επιβατών (ομαδικό). Εκδίδεται σε δύο αντίτυπα και το ένα παραδίδεται στον οδηγό του ταξί.

Ο επιβάτης οφείλει να χρησιμοποιήσει το ταξί που έχει δεσμευτεί για τη μετακίνησή του μέσα σε 15 λεπτά από τον πραγματικό χρόνο άφιξης της αμαξοστοιχίας στο σταθμό. Σε περίπτωση καθυστέρησης, τα ταξί υποχρεούνται να αναμένουν τους επιβάτες.

Η επιβίβαση στα ταξί γίνεται σε ειδικό προκαθορισμένο χώρο στο σταθμό Θεσσαλονίκης. Οι προνομιακές τιμές της υπηρεσίας «τρενοταξί» είναι διαβαθμισμένες σε ζώνες που καλύπτουν διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο επιβάτης μπορεί να πληροφορηθεί για τις τιμές ανά ζώνη από τα εκδοτήρια που υποστηρίζουν την υπηρεσία, καθώς και από σχετικούς χάρτες που είναι αναρτημένοι στους σταθμούς.

Σε περίπτωση που ο πελάτης αλλάξει προορισμό, με αντίτιμο μεγαλύτερο από αυτό που έχει κλείσει, τότε γίνεται νέα έναρξη «σημαίας» με έκδοση αντίστοιχης απόδειξης προς τον πελάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου