Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον 1 χρόνο από το δυστύχημα στο Άδενδρο

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Ένας χρόνος πέρασε από το χαμό των δύο συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας, του προϊστάμενου αμαξοστοιχίας Αριστείδη Καλαμπαλίκη,  του μηχανοδηγού
Μάνθου Καλόπουλου  και του συμπολίτη μας επιβάτη, γιατρού Δημήτρη Μικρόπουλου.
             Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν  στην επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό του Άδενδρου, την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί προς τιμήν των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα στην μοιραία αμαξοστοιχία IC 58. Προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση, θα αναχωρήσει συρμός Desiro από τον επιβατικό σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 10:30 το πρωί.
            Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου , υπενθυμίζοντας σε όλους τους αρμόδιους τις ευθύνες που εξακολουθούν να φέρουν, όσο ο σιδηρόδρομος  στερείται  σύγχρονα συστήματα ασφαλείας (τηλεδιοίκηση, ECTS, GSMR).  Παρά τις υποσχέσεις στερούμαστε δυστυχώς ακόμα και σήμερα στοιχειώδη  μέτρα με συνέπεια  να πραγματοποιούνται διελεύσεις από παρακαμπτηρίους ,χωρίς καν την απαραίτητη σήμανση. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών.  
            Απαιτούμε ο σιδηρόδρομος να πάρει τηνθέση που του αξίζει ως το πλέον σύγχρονο, ασφαλές και φιλικό  προς το περιβάλλον μέσο. Το χρωστάμε στους συναδέλφους που χάθηκαν άδικα, θύματα αυτών που τόσα χρόνια ολιγωρούσαν σε βάρος όλων μας.
           
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου