Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση Εκ-Κίνησης για τα όσα έγιναν στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Σε μία διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε να είναι η πραγμάτωση της βούλησης των εργαζομένων, την εκλογή του Προεδρείου με την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων που εξέλεξαν οι συνάδελφοι, είχαμε μία κίνηση  που μας εξέπληξε δυσάρεστα. Από την αρχή της συνεδρίασης, η τοποθέτηση  και η πρόταση
της Εκ Κίνησης,  ήταν η σύσταση ενός αναλογικού αντιπροσωπευτικού σωματείου, συμμετοχικού, με εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων, όλων των παρατάξεων, βάζοντας έτσι τέλος σε μια παραφιλολογία που μιλούσε για φανταστικά σενάρια, εκθέτοντας έτσι τους φαντασιόπληκτους εμπνευστές τους. 
Προς έκπληξη όλων και σημειωτέον χωρίς να υπάρχει καν σύσταση Προεδρείου υπήρχε  πρόταση από την ΔΑΚΕ, η οποία στηρίχθηκε και από την ΕΣΑΣ (ΠΑΣΚΕ), σύμφωνα με την οποία, η συμμετοχή τους στο Προεδρείο του Σωματείου θα είχε απαραίτητη προϋπόθεση, προηγουμένως να συνταχθεί έγγραφο -λόγω καχυποψίας σύμφωνα με τα λεγόμενα τους- με  το οποίο θα επαναβεβαιώνουμε και  θα εξουσιοδοτούμε την Ομοσπονδία να  διαβουλεύεται, να συναινεί και να υπογράφει οτιδήποτε έχει σχέση με Συλλογικές Συμβάσεις και την Διοίκηση.
Παρότι θεωρήσαμε πως δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο εκείνη τη στιγμή, χωρίς καν την δημιουργία Προεδρείου και χωρίς να υπάρχει λόγος, με αναφορά μας στο καταστατικό του σωματείου( Άρθρο 25 ), το οποίο ξεκαθαρίζει απόλυτα την σχέση του σωματείου μας χωρίς να αφήνει στίγματα και θολά σημεία στην σχέση της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Ομοσπονδία, προσπαθήσαμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Η απόφαση των δύο παρατάξεων μετά από δυο διακοπές της συνεδρίασης, ήταν να μην συμμετέχουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας κ να αποχωρήσουν επιστρέφοντας αμέσως μετά από αυτή. 
Η στάση μας ήταν ξεκάθαρη. Αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο με συμμετοχή όλων. Χωρίς απαραίτητες προϋποθέσεις και τελεσίγραφα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διάθεση για προσφορά και ο Διάλογος. Τα υπόλοιπα, μόνο ακατανόητες και απαράδεκτες  συμπεριφορές μπορούν να χαρακτηριστούν, προσβάλλοντας τους συναδέλφους, που τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσουν, και όχι να εξυπηρετήσουν τις εμμονές και τις παιχνίδια λίγων στενόμυαλων, που μάλλον έχουν άλλα σενάρια στο μυαλό τους. 
Εμείς συνεχίζουμε, αναλογιζόμενοι τις ιδιαίτερα σοβαρές και πρωτόγνωρες εξελίξεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει το Σωματείο και τα μέλη του, θα προτείνουμε άμεσα την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ώστε να ενημερωθούν και να οριστικοποιήσουμε την στάση μας και να διαβεβαιώσουμε ότι επικεντρωνόμαστε στην εκπροσώπηση τους, ξεκινώντας με διάθεση συνεργασίας, συναίνεσης  με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


                                                Η Συντονιστική της Εκ-Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου