Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εγκύκλιο της ΔΑΔ

Με εύλογη απορία γίναμε αποδεκτές της με αριθ. 6459/18/Τ4 εγκυκλίου καθώς η εν λόγω εγκύκλιος αντίκειται σε θεμελιώδεις αρχές της εργατικής νομοθεσίας και παρεμβαίνει στην ελεύθερη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Το ασυμβίβαστο μεταξύ της
θέσης ευθύνης στην εταιρική ιεραρχία και της εκπροσώπησης των εργαζομένων είναι μια αρχή που μπορεί να επιβάλλει μόνο η συνδικαλιστική συνείδηση και όχι η Διοίκηση της εταιρείας.
Αντίθετα τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η δημιουργία σύγχυσης και αβεβαιότητας μεταξύ του προσωπικού.
Καλούμε δημόσια τον εμπνευστή αυτής της άστοχης αν μη τι άλλο εγκυκλίου να την αποσύρει, προκειμένου να αποδείξει πως δεν είχε σαν στόχο τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και να βάλει τις βάσεις για την αρμονική μελλοντική σχέση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης στην υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου