Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τίποτα ουσιαστικό απο το Συμβούλιο Διοικήσεων της ΠΟΣ

Τίποτα ουσιαστικό δεν προέκυψε απο το Συμβούλιο Διοικήσεων (διευρυμένο) που συγκάλεσε η ΠΟΣ την Τρίτη 29 Μαίου. Το Σωματείο των μηχανοδηγών επανέλαβε την
ειλημένη και ομόφωνη απόφαση για διαπραγμάτευση της ΣΣΕ αυτόνομα, ενώ αναμένεται και η απόφαση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα.
Κανένα ζήτημα γύρω απο την ενότητα της Ομοσπονδίας δεν προκύπτει απο αυτήν την θέση της ΠΕΠΕ,καθώς και το Σωματείο της ΕΡΓΟΣΕ επανέλαβε την θέση του για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ απο αυτό και όχι απο την ΠΟΣ, αποδομώντας στην ουσία οποιαδήποτε κριτική άποψη γύρω απο την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΠΕ.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ (7 και 8 Ιουνίου), ενώ η πλειοψηφία της ΠΟΣ συνδέει το θέμα της ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτήν.
Πλειοψηφία της ΠΟΣ που ακόμα ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ενημερώσει με ανακοίνωση για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση της με το ΤΑΙΠΕΔ στις 21 Μαίου.
Η άρνηση των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ να εκδοθεί ανακοίνωση για τα όσα ειπώθηκαν δημιουργεί προβληματισμό καθώς η συνήθως λαλίστατη Ομοσπονδία αποφεύγει να ενημερώσει τους εργαζόμενους επίσημα.
Ο καθένας συνάδελφος οφείλει να βγάλει τα -αυτονόητα- συμπεράσματα του.
Η ΠΟΣ καλεί σε κινητοποιήσεις στις 7 και 8 Ιουνίου,αλλά δεν αναφέρει τι ειπώθηκε στην συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ για την ΕΕΣΣΤΥ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου