Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Aνακοίνωση Ε.Σ.Α.Σ. (ΠΑΣΚ) για την σύσταση Προεδρείου στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείο μας, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές! Η παράταξη της ΑΣΚ πρότεινε την συγκρότηση

αντιπροσωπευτικού - αναλογικού Προεδρείου, πρόταση που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια έγινε προσχηματικά. Όταν από την παράταξη μας τέθηκε το ζήτημα της εκ των προτέρων δέσμευσης σχετικά με την λειτουργία του Σωματείου και συγκεκριμένα, την συμπόρευση όσων αφορά την θέση του Σωματείου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου Προεδρείου αναλογικού και αντιπροσωπευτικού, η παράταξη της ΑΣΚ αντέδρασε, μη θέλοντας όσα έλεγε προφορικά, να αποτυπωθούν εγγράφως!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Για την παράταξη μας, η θέση του Σωματείου μας στην ΠΟΣ είναι αδιαπραγμάτευτη και στο πλαίσιο αυτό, καταθέσαμε  πρόταση, η οποία κινούνταν στο ίδιο πλαίσιο με την πρόταση της ΔΑΚΕ, για την αποστολή έγγραφης εξουσιοδότησης προς την ΠΟΣ για την διαπραγμάτευση νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, προκειμένου να συμμετέχουμε στο Προεδρείο. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα η εμπιστοσύνη μας απέναντι στην παράταξη της ΑΣΚ έχει χαθεί! Η άρνηση έγγραφης δέσμευσης του Σωματείου, από τις παρατάξεις της ΑΣΚ και της Εκκίνησης, όταν μάλιστα ο νέος Πρόεδρος του Σωματείου είναι και Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ, επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι υπήρξε προηγούμενη συνεννόηση των δύο παρατάξεων, του Δικτύου - ΣΥΡΙΖΑ και της Ενότητας του Μητσοτάκη, για την διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηροδρομικό χώρο και την ευκολότερη εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της εργασιακής απορρύθμισης στον σιδηρόδρομο, όπως συμβαίνει και σε άλλους χώρους! Για το λόγο αυτό, αποχωρήσαμε από την διαδικασία, και οι παρατάξεις ΑΣΚ και Εκκίνηση, προχώρησαν στην εκλογή Προεδρείου.
Εμείς, στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα καταθέσουμε γραπτώς προς ψήφιση την πρόταση μας για την τήρηση της ομόφωνης απόφασης του τελευταίου Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Σωματείου μας με την παροχή εξουσιοδότησης στην ΠΟΣ για την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ και θα καλέσουμε όλες τις παρατάξεις να την ψηφίσουν. Θα περιμένουμε από τον πρώην Πρόεδρο και νυν Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας, συνάδελφο Τάκη Κολοκοτρώνη, να κάνει πράξη όσα δήλωσε σήμερα, όταν είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση μας, ψηφίζοντας υπέρ αυτής, διαφορετικά, θα αποδειχθεί αναξιόπιστος και ψεύτης. Θα περιμένουμε και όλους τους υπόλοιπους να μην αποδειχθούν οι πρόθυμοι του συστήματος που θα διευκολύνουν τους Ιταλούς στην διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, βλέποντας πιο μακριά από τα όποια πρόσκαιρα οφέλη και φιλοδωρήματα που μπορεί να δοθούν!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Διαβάζοντας την σημερινή ανακοίνωση της ΑΣΚ θέλουμε να δηλώσουμε καθαρά ότι ως παράταξη δεν θα δεχθούμε ποτέ να οδηγήσουν τους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έξω από  την Ομοσπονδία, διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους σιδηροδρομικούς και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ενιαίο συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο προς όφελος όλων των συναδέλφων όχι μόνο των ημετέρων και κολλητών!

                                                                                                             Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                   ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΡΑΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου