Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση : Δεν δεχόμαστε εκβιασμους,δεν υποτασσόμαστε σε κανένα!


Η Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση με ανακοίνωση της ενημερώνει για τα όσα εξελίχθησαν στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στέλνει σαφές μήνυμα μετά  την  σημερινή στάση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Διαβάζουμε : 


Συνήλθε σήμερα για πρώτη φορά η ολομέλεια του Δ.Σ. προκειμένου να εκλέξει το νέο Προεδρείο. Η παράταξη μας έχοντας ως πεποίθηση τη συλλογικότητα και την ενότητα κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συμμετάσχουν σε ένα αντιπροσωπευτικό και αναλογικό Προεδρείο όπου θα εκπροσωπούνταν όλοι! Προσκάλεσε δηλαδή τις παρατάξεις να μετουσιώσουν σε όργανο τη βούληση όλων των συναδέλφων, όπως ακριβώς εκφράστηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες.
Δυστυχώς οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΕΣΑΣ (ΠΑΣΚΕ) επέλεξαν να αποχωρήσουν από την διαδικασία , όπως ακουγόταν μέρες τώρα με προσχηματικούς λόγους. Κατέθεσαν  μία πανομοιότυπη πρόταση (προφανώς κατόπιν συνεννόησης) θέτοντας εκβιαστικά την έγκριση της , ως προαπαιτούμενο ,προκειμένου να συμμετάσχουν στο Προεδρείο.

Η πρωτοφανής αυτή τακτική κινείται εκτός κάθε συνδικαλιστικής πρακτικής κ λογικής.

Με την πρόταση τους, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ απαίτησαν να υπογράψουμε δήλωση ότι εξουσιοδοτούμε -εν λευκώ!-την Ομοσπονδία να χειριστεί το θέμα της διαπραγμάτευσης της επόμενης Συλλογικής σύμβασης. Να παραχωρήσουμε στην ουσία την συλλογική μας αυτονομία, χωρίς όρους, εγγράφως,  10 μόλις ημέρες μετά την εκλογική διαδικασία.
Εκφράζοντας προσωπικές αγωνίες παρατάξεων και παραγόντων έξω από τον χώρο του Σωματείου μας, θέλησαν να παραδώσουμε στην ουσία την σφραγίδα του Σωματείου, στην πιο κρίσιμη ιστορικά στιγμή του. Οι ίδιες παρατάξεις που μέχρι χτες, κραύγαζαν για την ανάγκη αυτόνομης εκπροσώπησης μας σε Επιτροπές του Υπουργείου (Κανονισμός Κυκλοφορίας), σήμερα έκαναν στροφή 180 μοιρών θέτοντας ζητήματα που δεν υφίστανται ή δεν έχουμε ποτέ καν σκεφτεί!
 Η Ομοσπονδία ως δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσωπούσε ,εκπροσωπεί & θα εκπροσωπεί όλα  τα πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν σε αυτή, όλους τους σιδηροδρομικούς, ωστόσο θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα και το ρόλο που θα έχει εκπροσωπώντας τόσο εργαζόμενους από το δημόσιο τομέα όσο και εργαζόμενους από τον ιδιωτικό! 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη! Δε δέχεται εκβιασμούς και δεν υποτάσσεται σε κανέναν!

Μοναδικός μας στόχος είναι η διασφάλιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ  των συναδέλφων, με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος και όχι τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα ή τα προσωπικά αδιέξοδα του οποιουδήποτε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για όλα αυτά αδιαφορώντας για κομματικά αδιέξοδα και προσωπικές φιλοδοξίες!
Μετά την άρνηση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να συμμετάσχουν στο Προεδρείο και την αποχώρηση τους, γεγονός που καταγράφεται και τίθεται στην κρίση σας, προχωρήσαμε στην σύσταση σε Σώμα καθώς ΠΟΤΕ δεν φοβηθήκαμε την ευθύνη που μας αναλογεί , ενώ δεν μας επιτρέπεται επ ουδενί να αφήσουμε το Σωματείο ακέφαλο έστω και για μία ημέρα. 
Άλλωστε η σημερινή εξέλιξη απέδειξε σε πολλούς , ποιοι και γιατί θέλησαν να κωλυσιεργήσουν τις αρχαιρεσίες μας, θέλοντας προφανώς να αποδυναμώσουν το Σωματείο. 
Τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Η Συντονιστική Επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου