Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Θάνος Βούρδας: Η χώρα αλλάζει σελίδα χάρη στις συνδυασμένες μεταφορές

Τον κομβικό ρόλο των μεταφορών στην εγχώρια οικονομία εξήρε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών του 2oυ συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών.


Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και πως οι υποδομές αποτελούν τα θεμέλια για να χτιστεί ένα πετυχημένο συνδυασμένο δίκτυο μεταφορών, ωστόσο μέχρι σήμερα το υπάρχον στρατηγικό πλαίσιο μεταφορών αποτελούνταν από ανεφάρμοστους σχεδιασμούς.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Βούρδας είπε ότι υλοποιείται το Master Plan για τις μεταφορές με ορίζοντα το 2037, με στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών. «Η διαμόρφωση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών θα οδηγήσει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο «προχωρά με την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου, με στόχο την ανατροπή του ισοζυγίου σιδηροδρομικών – οδικών έργων.

Ολοκληρώνεται το τμήμα Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Ειδομένη, ενώ ως το 2023 ο σιδηρόδρομος θα φτάσει στο νέο εμπορικό λιμάνι της Πάτρας».

Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου, αυτή τη στιγμή όλα τα σιδηροδρομικά έργα στη χώρα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα να υπάρχει διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή.

Επιπροσθέτως, ολοκληρώνονται έργα, σχεδιασμοί και προκηρύξεις που αφορούν το προαστιακό δίκτυο της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, προχωρά η ενσωμάτωση έργων στο 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία του.

Πέραν αυτού, ο κ. Βούρδας κατέδειξε ότι ο σιδηροδρομικός κλάδος αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης για την ελληνική βιομηχανία. Για το λόγο αυτό «κρίνεται αναγκαία η περαιτέρω ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας».

Σε κάθε περίπτωση, είπε, οι μεταφορές δεν έχουν σύνορα, για το λόγο αυτό «γίνονται εντατικές προσπάθειες με τις γειτονικές χώρες για να καταστεί η Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης».

Στη βάση αυτή, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί την ολοκλήρωση των επεκτάσεων του σιδηροδρομικού δικτύου ως τα σύνορα της χώρας και την σύνδεσή του με τους ελληνικούς λιμένες.

Αναφερόμενος στο κομμάτι των Logistics, ο κ. Βούρδας τόνισε ότι προωθείται η υλοποίηση του εθνικού πλαισίου για τα Logistics και την Εφοδιαστική Αλυσίδα. Όπως είπε, υπάρχει ανάγκη για τη βελτίωση των logistics της χώρας, με στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Πέραν αυτού, ο γενικός γραμματέας εξήρε την εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές μεταφορές, καθώς όπως είπε «αλλάζει ριζικά την εικόνα των μεταφορών της χώρας. Στόχος η επέκταση του συστήματος σε άλλα αστικά κέντρα και μέσα μεταφοράς, όπως ο σιδηρόδρομος».

Αναφορικά με το εθνικό μητρώο οχημάτων, ο ίδιος τόνισε ότι στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των μεταφορών.

Επίσης, «προωθούμε τη δημιουργία ηλεκτρονικών διοδίων. Προχωράμε άμεσα στη β’ φάση ανάδειξης αναδόχου για την εγκατάσταση τους πανελλαδικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, βασική επιδίωξη του υπουργείου είναι η ύπαρξη βιώσιμων αστικών μεταφορών, οπότε κρίνεται αναγκαία η ανανέωση του στόλο λεωφορείων και η χρήση «καθαρών» καυσίμων.

Όπως ανακοινώθηκε, εντός του β’ τριμήνου 2018 αναμένεται η Υπουργική Απόφαση για την επέκταση των συσσωρευτών φόρτισης «καθαρών οχημάτων» κατά μήκος του κύριου οδικού αστικού δικτύου και σε τερματικούς σταθμούς.

Καταλήγοντας ο κ. Βούρδας δήλωσε ότι «σημαντική είναι για το υπουργείο και η οδική ασφάλεια. Αναλάβαμε για σειρά πρωτοβουλιών για την προώθηση της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο εκσυγχρονισμός του ΚΟΚ».

«Αποστολή μας είναι να περάσουμε στη συνείδηση του Έλληνα την ύπαρξη βιώσιμων μεταφορών. Βαδίζουμε με ολοκληρωμένο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Βούρδας.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου