Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Έτρεξε μόνος του και ...ήρθε δεύτερος ο Νίκος Ντάνος!!!!

Την πάτησε για τα καλά ο συνάδελφος Νίκος Ντάνος, ο οποίος έτρεξε να αποκομίσει μέρος στον συνδικαλιστικό λόγο κατακρίνοντας την ΠΕΠΕ για την χτεσινή της επιστολή,την ώρα που αυτή είχε αποτέλεσμα. Διαβάζουμε την επιιστολή-ανακοίνωση Ντάνου : 
Κύριοι του προεδρείου της Π Ε Π Ε, 

Αφού αρχικά αποδέχεσθε ως θέμα του σωματείου ότι υπηρεσιακά (και όχι πολιτικά) η θέση του συνδικαλιστή είναι ασυμβίβαστη με την θέση των προϊσταμένων αμέσως μετά  το
μετανιώνετε ( προφανώς λόγω  του ν. 1264 ) και απευθυνόμενοι στον διευθύνοντα Σύμβουλο   της ΤΡΑΙΝΟΣΕ   του ζητάτε να αποσύρει την εγκύκλιο  και μάλιστα όπως ομολογείτε !! γνωρίζετε ( αλήθεια από που,  πώς ,και ποτε; ) ότι ο ίδιος δεν την πιστεύει .

Αφού δεν την πιστεύει  τότε γιατί  την εξέδωσε;
Και  εύκολα προκύπτει  το παρακάτω ερώτημα:
Μήπως οι ίδιοι τον πιέσατε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια  και τώρα μετά την καθολική κατακραυγή προσπαθείτε να απεμπλακείτε προβάλλοντας τις ευθύνες  σας σε τρίτους

ΝΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δικό μας σχόλιο 
Ο συνάδελφος Ντάνος, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί μας σχολίαζε παρατηρητής, ότι αυτά που ΙΣΩΣ έζησε ή έπραξε στο παρελθόν ως συνδικαλιστής και περιγράφει (δήθεν πίεση της ΠΕΠΕ για την εγκύκλιο στην...Διοίκηση) είναι τακτικές που έχει εδώ και χρόνια απομονώσει το Σωματείο. 
Οι δε θεωρίες συνωμοσίας, είναι το φόρτε του συνδικαλισμού του χτες.
Σε κάθε περίπτωση, η απόσυρση της εγκυκλίου τον εκθέτει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ  (συνηθισμένα τα βουνά απο τα χιόνια)..
Αλλά θα θέλαμε και την άποψη του.
Νίκο, συμφωνείς με την πολιτική θέση του Σωματείου ;
Γιατί πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τον συνδικαλισμό για να λάβουν θέσεις ευθύνης.
Και όταν αυτοί οι πολλοί,δεν το κατάφερναν, πάντα, μα πάντα, άλλαζαν τις παρατάξεις σαν...τα πουκάμισα, μέχρι να "δικαιωθούν"! 
(Εννοείται ότι δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο σου,το διευκρινίζουμε και δημόσια προς αποφυγήν παρεξηγήσεων).

Και ένα άλλο ερώτημα στον συνάδελφο Ντάνο
Νίκο τελικά είσαι μέλος της Ενότητας ακόμη, ναι ή όχι. Γιατί πολλοί μας ρωτάνε αν είσαι ή αν έχεις αποχωρήσει και έχεις ενταχθεί αλλού...

4 σχόλια:

  1. Ο συνάδελφος Ντάνος, γνωρίζει πολύ καλά και απο πρώτο χέρι, σε ποια - ποιες ακριβώς περιπτώσεις πίεσε το Σωματείο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για συγκεκριμένες ενέργειες προς όφελος ΜΟΝΟ των εργαζομένων.
    Όχι μόνο δεν δικαιούται λοιπόν να πλάθει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά οφείλει να εξηγήσει ΠΟΛΛΑ στους συναδέλφους μηχανοδηγούς (παρακάτω εξηγώ).
    Η προσωπική μου υπομονή και ο σεβασμός κυρίως γιατί ο συνάδελφος Ντάνος κάποτε είχε μια συνεργασία με την +ΣυνΕξέλιξη, ίσως έχει εκληφθεί ως αδυναμία απο την μεριά του.
    Κάκιστα.
    Γιατί η υπομονή έχει όρια,που σήμερα ξεπέρασε με αυτά που γράφει.
    Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη και ας αναρωτηθεί, αν αυτά που γράφει έχουν έστω και μισή δόση αλήθειας, ή αποτελούν άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια του, να μας θυμίσει την συνδικαλιστική του παρουσία.
    Δεν είναι όλοι ίδιοι συνάδελφε Ντάνο.
    ΑΝ έχεις ζήσει τέτοια φαινόμενα, σαν αυτά που περιγράφεις,-δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτή την συνωμοσιολογία- οφείλεις να τα κάνεις γνωστά σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς.
    Και κυρίως πότε τα έζησες.
    Σαν συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ την δεκαετία του 2000-2010, της ΑΠΕ στις αρχές της δεκαετίας, της ΣΥΠΕ το 2018, σαν υποψήφιος της ΣυνΕξέλιξης το 2015 , σαν ιδρυτικό στέλεχος της Ενότητας ή σαν υποψήφιος της ΑΚΕ και εκλεγμένος σύνεδρος στην ΠΟΣ το 2012!
    6 παρατάξεις, το ίδιο πρόσωπο,μόνιμα να κουνάει το δάχτυλο....

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θεση της συνεξελιξης για το θεμα ηταν ξεκάθαρη πριν αυτο προκύψει.Τοτε που ο διορισμενος διευθυντής ηταν συγχρόνως και συνδικαλιστής και μάλιστα στην ομοσπονδία.Τοτε που κανεις δεν εβαζε κιχ πλην της συνεξελιξης για το γεγονός αυτο.Ολα τ αλλα ειναι σενάρια φαντασίας και θεωρίες συνωμοσιας που οδηγούν σε περαιτέρω θεωρίες συνωμοσιας σε μια αέναη παραγωγη κατηγοριων χωρίς αρχη μεση αλλα ας βαλουμε ενα τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης ο συνάδελφος Νίκος κανει μια ερωτηση στην οποια απαντάει με αλλη ερωτηση.Αν πρόσεχε λιγο καλυτερα την πρόσφατη ιστορια της τραινοσε κι αν άφηνε λιγο τις θεωρίες ισως παρουσιαζοταν με μια σοβαρή εκτίμηση ως απαντηση στην ερωτηση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να μην ξεχνιομαστε,να θυμησουμε οτι στο ψηφοδελτιο της "παρεας",υπηρχαν 57 υποψηφιοτητες,ΟΛΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ!!Ουτε ενας σε θεση ευθυνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή