Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Συγκροτήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας και εκλέχθηκε το...νέο προεδρείο του!
Οι... «συνάδελφοι» της ΑΣΚ και της Εκ Κίνησης, τα είπανε! Τα είπανε και τα συμφωνήσανε!

Υλοποίησαν το αναμενόμενο και πολυσυζητημένο σχέδιο που καιρό τώρα ακούγονταν στους διαδρόμους της Καρόλου και όχι μόνο!!!
Κανένας μας δεν εξεπλάγη!
     Όμως, θα περιμέναμε από τους εν λόγω αν μη τι άλλο σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων του Σωματείου μας, οι οποίες ελήφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΣΤΑ και τις οποίες ΠΡΙΝ τις εκλογές με στόμφο δήλωναν ότι θα τις τηρήσουν!
    Πριν αλέκτωρ λαλήσει...Αυτοί τα είπανε! Τα είπανε, τα συμφωνήσανε και δεν τους νοιάζει ΤΙΠΟΤΕ!
Αγνοούν λοιπόν επιδεικτικά τις αποφάσεις του ΣΤΑ, για τις οποίες η παράταξή μας - λόγω των όσων γράφτηκαν και ακούστηκαν - ζήτησε, ως όφειλε για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, να δεσμευτεί το νέο Δ.Σ., ότι όσα ψηφίστηκαν ισχύουν και ΟΧΙ να γίνουν δηλωσίες και απέρριψαν την πρότασή μας, λέγοντάς μας: «μπείτε τώρα στο προεδρείο και μετά βλέπουμε», λες και το πρόβλημα είναι για εμάς οι θέσεις και οι καρέκλες!
     Προφανώς όμως το «σενάριο» ήταν έτοιμο από καιρό! Οι νέοι συνεργάτες θα επιδιώξουν ΝΕΑ απόφαση για την σχέση της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Π.Ο.Σ., αλλάζοντας φυσικά τις καταστατικές διατάξεις που διέπουν το Σωματείο μας και δεσμεύουν τα συνδικαλιστικά του στελέχη!
     Επιχειρώντας να προβλέψουμε το αποτέλεσμα της διαδικασίας, εκτιμούμε ότι θα το πετύχουν, όπως πέτυχαν και στις εκλογές του Σωματείου, μιας και δεν θα αλλάξουν τον τρόπο που διεκδίκησαν την ψήφο των συναδέλφων και που ΟΛΟΙ τον γνωρίζουμε...

Ήρθε λοιπόν η ώρα του ΝΕΟΥ του ΑΦΘΑΡΤΟΥ του ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ!
Ήρθε η ώρα να γίνει πράξη η επιδίωξη των Εργοδοτών και των Κομμάτων Εξουσίας!
Ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν τα σχέδια όλων αυτών που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τα συνδικάτα να διαδραματίζουν ρόλο, θέλουν τη συλλογική αυτονομία να την μετατρέψουν σε ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και η Εργοδοτική αυθαιρεσία να σκεπάσει ακόμα και τους κουτσουρεμένους νόμους της εργατικής προστασίας!
Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα πλακώσει ΟΛΑ η φοβέρα και να τα σκιάζει η ΣΚΛΑΒΙΑ!

     Και όλα αυτά για τις καρέκλες...Για τις καρέκλες της Ομοσπονδίας και γιατί όχι και για μια θέση στο βάθρο της Εργοδοσίας!

Όλα για την εξυπηρέτηση του στόχου του Εργοδότη (Ferrovie Dello Stato Italiane)  που δηλώνει ευθαρσώς ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ να συνομιλεί με αυτή την Ομοσπονδία!!!!!!!! Μπορεί όμως να συνομιλεί με τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και φυσικά με τα...νέα Προεδρεία τους!!!!!!!

Γιατί άραγε???
Αλήθεια «συνάδελφοι», Αριστεροί και Νεοφιλελέ ποιο άλλο χατίρι δεσμευτήκατε να του κάνετε???

     Ποιές άλλες δεσμεύσεις έχετε αναλάβει απέναντι του και με ποιά ανταλλάγματα ???
Ρητορικά τα ερωτήματα φυσικά γιατί οι παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

     Η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν παρέκλινε ούτε κατ’ ελάχιστο από τις θέσεις της και δεν θα αγνοήσει τις αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί, με νέες αποφάσεις που θέλουν κάποιοι διακαώς να ληφθούν με την ίδια μέθοδο, με την ίδια και περισσότερη πίεση - εργοδότη και κυβερνητικών συνδικαλιστών - προς τους συναδέλφους!!!

Για εμάς τα ζητήματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

Όσοι αποδέχονται το Καταστατικό της Π.Ο.Σ. οφείλουν και να σέβονται την Π.Ο.Σ.!
Όσοι αποδέχονται το Καταστατικό του Σωματείου μας οφείλουν να σέβονται τα όργανα του και τις αποφάσεις τους!

     Κάθε καταστατική διαδικασία ή αλλαγή έπρεπε να τεθεί στα ΣΤΑ που πραγματοποιήθηκαν για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τις επιδιώξεις του καθενός μας!
Εμείς κάναμε τις επιλογές μας! Το ίδιο όφειλαν και οι...νέοι!

     Η «λογική» και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ είναι τακτική άλλων εποχών!
Ή με την Ομοσπονδία και τις καταστατικές διατάξεις της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή με τον Εργοδότη!
     
     Σταθερά και αταλάντευτα εμείς ως ΔΑΚΕ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μαζικοποίηση του κινήματος και αυτό να υπηρετεί την νομιμότητα και κυρίως τους συναδέλφους!


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υ.Γ.     Μπορεί να βάλατε τα... «ράσα», αλλά «παπάδες» δεν γίνεστε!
          Και τώρα πια που οι μάσκες έχουν πέσει, βρείτε άλλο σενάριο να σερβίρετε στους 
          συναδέλφους!
           Ίσως αυτό του Καλού, του Κακού και του Άσχημου να σας ταίριαζε καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου