Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Διαμαρτυρία ΠΕΠΕ για εγκύκλιο της ΔΑΔ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κύριε  Σύμβουλε
 όπως γνωρίζετε, δηλωμένη θέση του Σωματείου μας είναι ότι ,είναι ασυμβίβαστη πολιτικά ,η θέση του συνδικαλιστή - με την θέση του προϊσταμένου, καθώς υπάρχει δεδομένη σύγκρουση ρόλων - συμφερόντων (εργοδοσία - εργαζόμενος). 
Στο Σωματείο μας, ως αποτέλεσμα της θέσης μας αυτής και της συνειδητής επιλογής των μελών, δεν υπάρχουν
σήμερα συνδικαλιστές σε θέσεις ευθύνης.

Ωστόσο η με αρ. 6459/18/Τ4 , 07/05/2018 εγκύκλιος , αποτελεί ξεκάθαρη και ευθεία παρέμβαση της Διοίκησης σε  ζητήματα που αφορούν την  αυτόνομη, ελεύθερη και δημοκρατική  λειτουργία των συνδικάτων, ενώ σε πρώτη ανάγνωση τίθενται & σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την νομιμότητα της και  γύρω απο την "επιλογή" που καλούνται να κάνουν μέχρι την Παρασκευή συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων, καθώς ευθέως υπονοείται ότι η συνδικαλιστική δράση διώκεται.
Γνωρίζοντας ότι η πραγματική σας θέση γύρω από το ζήτημα αυτό ΔΕΝ  είναι η ας άνω περιγραφόμενη, σας καλούμε προς αποφυγήν περαιτέρω παρεξηγήσεων στην αυτονόητη απόσυρση της παραπάνω εγκύκλιου.

Στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση.



                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

            Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου