Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η ALE συμμετέχει πλέον στον κοινωνικό διάλογο ισότιμα, απαντά η Ευρωπαική Επίτροπος Violeta Bulc

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει την  αναβάθμιση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE). Με επιστολή της στην ALE η Violeta Bulc, Επίτροπος για τις Μεταφορές, αποδέχεται την συμμετοχή μας στον κοινωνικό διάλογο γύρω απο
την διαμόρφωση των κοινοτικών οδηγιών για το επάγγελμα του μηχανοδηγού (και όχι μόνο)! Θυμίζουμε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελούσε πάγιο αίτημα της ALE απο την ίδρυση της, καθώς υπήρξε σοβαρή διαμάχη με την ETF για τα θέματα αυτά (εκπροσώπηση σε φορείς της ΕΕ).
Φυσικά η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει και την ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ρόλου των Σωματείων Μηχανοδηγών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο,αλλά και σε κάθε Κράτος - Μέλος της ΕΕ. 
Το Σωματείο μας, έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της διακριτής και αυτόνομης αντιπροσώπευσης των μηχανοδηγών σε όλα τα επίπεδα,αίτημα που είχε συζητηθεί  και στην συνομιλία του Ισπανού Προέδρου της ALE, Juan Jesús García Fraile, με τον Έλληνα Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, στην τελευταία συνεδρίαση της ALE στην Αθήνα.
Οι προσπάθειες της ALE φαίνεται πως έχουν πλέον ορατά αποτελέσματα, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση στην Sevojia της Ισπανίας στο τέλος Μαΐου, θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις στον τομέα αυτό.
Η εξέλιξη αυτή στέλνει σαφή μηνύματα και στο εσωτερικό,σε πολλούς αποδέκτες που θέτουν ως προαπαιτούμενα,ζητήματα "αντιπροσώπευσης" αναφορικά με την εκπροσώπηση των μηχανοδηγών στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα απαντά στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να παρέμβει -πρόσφατα- στα προγράμματα εκπαίδευσης των μηχανοδηγών, παρακάμπτοντας το Σωματείο μας.
Προσπάθεια που στέφθηκε με πλήρη αποτυχία,καθώς η ΠΕΠΕ ξεκαθάρισε ότι μόνο αρμόδιο για αυτά τα ζητήματα είναι το Σωματείο μας.
Η αυτονομία των Σωματείων Μηχανοδηγών σε επίπεδο χωρών εντός της ΕΕ και ο ενισχυμένος ρόλος της ALE στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους δίνουν ακόμα μάχες οπισθοφυλακών.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου