Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Δεν πήγε καλά η συνάντηση της ΠΟΣ με το ΤΑΙΠΕΔ για την ΕΕΣΣΤΥ , θα μας ενημερώσει κάποτε η ΠΟΣ;

Δεν πήγε καλά η συνάντηση της ΠΟΣ με το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ την προηγούμενη Δευτέρα 21/05/2018 όπως ενημέρωσε χτες ο Πρόεδρος στην χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ωστόσο είναι ΠΕΡΙΕΡΓΟ γιατί η Ομοσπονδία ΔΕΝ
έχει βγάλει ακόμα ανακοίνωση για την συνάντηση αυτή προκειμένου να ενημερώσει τους σιδηροδρομικούς.
Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας σε άλλες περιπτώσεις ενημέρωνε άμεσα τους σιδηροδρομικούς, με εμπρηστικές ανακοινώσεις εναντίον όσων επιβουλεύονταν τα "συμφέροντα" των σιδηροδρομικών.
Χαρακτηριστικότερη περίπτωση, η ανακοίνωση ενάντια στο Υπουργείο Εργασίας, 3 ώρες μετά (!!!) την λήξη της Τριμερούς για την συμφωνία μηχανοδηγών - ΠΕΠΕ!
Αλήθεια ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΠΟΣ τους σιδηροδρομικούς ΕΓΚΥΡΑ για το τι ειπώθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ; 
Θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο η Ομοσπονδία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και την διασφάλιση των εργαζομένων  ή θα συνεχίζει να καταπιάνεται με την τεχνοκρατική προσέγγιση που την οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο, όταν και η πλειοψηφία αποφάσιζε να προβάλει το τίμημα ώς κύριο λόγο ενάντια στην πώληση της τεχνικής βάσης ; 
Θα εξετάσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας την πρόταση που κατέθεσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών για την διασφάλιση των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ -όπως συνέβη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  με τα ΥΓΟΣ, όπου διασφαλίστηκαν ΟΛΕΣ οι θέσεις εργασίας όσο αυτή επιδοτείται ;-.
Πρόταση που συνδέεται τόσο με την ανάταξη του τροχαίου υλικού, που θα γίνει από την ΕΕΣΣΤΥ με κρατική χρηματοδότηση, αλλά και την συντήρηση του; 
Γιατί αυτό συνέβη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν μπορεί να γίνει στην ΕΕΣΣΤΥ; 
Γιατί εύκολα χτες προσπέρασε την πρόταση του Δικτύου, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ συνάδελφος Παρασκευόπουλος;

Θα ενημερώσει η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και η πλειοψηφία της, αν είναι αποδεκτές οι φήμες για μετατάξεις που καλλιεργούνται εδώ και μέρες απο δημοσιεύματα των συστημικών ΜΜΕ; 

Αντί λοιπόν να γίνουν όλα αυτά η πλειοψηφία της ΠΟΣ συγκαλεί Συμβούλιο Διοικήσεων "διευρυμένο" για ....την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!!!!!

Την ίδια ώρα μεγαλοσυνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην χτεσινή συνεδρίαση της ΠΟΣ, με στόμφο δηλώνουν ότι είναι "περήφανοι" για τον Κώστα Καραμανλή, Πρωθυπουργό που οδήγησε τον ΟΣΕ σε τεράστια ελλείμματα και βουλευτή που ψήφισε το 2013 την εκχώρηση των μετοχών της ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ !
Και την ώρα που κάνουν αυτές τις δηλώσεις, προτείνουν και πενθήμερες απεργίες για την ΕΕΣΣΤΥ που οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση - μεταξύ και άλλων πολιτικών- ο Πρωθυπουργός που  δηλώνουν δημόσια "περήφανοι" για αυτόν.....
Εμείς προτείνουμε στον συνάδελφο Λάζου, που έκανε χτες αυτές τις δηλώσεις -μιας και έχει την απόλυτη πλειοψηφία στον ΣΣΒΕ - να κάνει πράξη αυτό που πρότεινε χτες στην συνεδρίαση της ΠΟΣ.
Άν δεν θυμάται, μπορεί να ρωτήσει την ΠΕΠΕ και την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού του 2016, που οδήγησαν στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (και όχι μόνο).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου