Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ομόφωνη απόφαση της ΠΕΠΕ για αυτόνομη διαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ


Ομόφωνα (11/11) το Σωματείο μας σήμερα αποφάσισε την αυτόνομη διαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ για την έναρξη της οποίας θα στείλει επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης, η ΠΕΠΕ ομόφωνα αποφάσισε 
την αποστολή επιστολής στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να υπάρξει άμεση συνεργασία στην διαπραγμάτευση και υπογραφή της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ. Η ΠΕΠΕ θα προτείνει να συνεδριάσουν απο κοινού τα 2 Σωματεία άμεσα.

Στην σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (9/2) η δραστική περικοπή όλων των δαπανών στο Σωματείο μέχρι το επόμενο ΣτΑ (Μετακινήσεις κτλπ, μετακινήσεις πλέον θα καταβάλονται μόνο στις αποστολές στο εξωτερικό).
Απορίφθηκε η πρόταση της ΣΥΠΕ γα 3 έκτακτες συνδρομές στο προσωπικό καθώς και περικοπές στις τηλεφωνικές αποζημιώσεις αλλά και να αφήσει η ΠΕΠΕ το 2ο γραφείο που διατηρεί στο κτίριο της  ΠΟΣ,έπειτα απο την κοινή πρόταση των Νέα Έλξη - Δημ. Συμπαράταξη πριν περίπου ένα χρόνο.
Εγκρίθηκε η πλειοψηφία των εκρεμούντων  αιτημάτων για το ΤΑΠΕΛ (ομόφωνα, εκτός απο αίτημα του Προέδρου της ΠΕΠΕ που εγκρίθηκε με ψήφους 9-2 -καταψήφισε η ΣΥΠΕ- για την αιτούμενη νομική κάλυψη σε συκοφαντικές δημόσιες θέσεις της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών γύρω απο τα οικονομικά της ΠΕΠΕ), ενώ όπως είχε αποφασιστεί στις γενικές συνελεύσεις, θα εκδοθεί ανακοίνωση τις επόμενες μέρες όπου θα θέτει σε αναστολή συγκεκριμένα άρθρα του ΤΑΠΕΛ. 

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 2 μηχανοδηγών για εγγραφή στην ΠΕΠΕ (επέστρεψαν τον τελευταίο μήνα) ενώ συζητήθηκε το θέμα των ηλεκτροδηγών που επιθυμούν να γραφτούν στο Σωματείο εφόσον αποκτήσουν το πιστοποιητικό τύπου Α στα πλαίσια της αλλαγής του καταστατικού μας.
Τέλος το Σώμα ενημερώθηκε για το θέμα της αποζημίωσης των περυσινών ανεκτέλεστων αδειών, όπου με επιστολή του  Σωματείου μας προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαιτούμε την καταβολή τους με προσαύξηση 100%, ενώ οι συνάδελφοι Καραδήμας και Τουρλής ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στην επιτροπή που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο για τον νέο Κανονισμό Κίνησης και Κυκλοφορίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου