Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Τίποτα δεν πρόκειται να "χαριστεί" στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Ο Ιούνιος κομβικός μήνας των εξελίξεων

Με την σημερινή αποκάλυψη μας για την προκλητικη ενέργεια της ΔΑΔ γύρω απο το θέμα της ερμηνείας για την ΣΣΕ, αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τίποτα δεν πρόκειται να χαριστεί στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για
την νέα ΣΣΕ. Και αυτό είναι το κρίσιμο, καθώς αντί η Ομοσπονδία να βλέπει τα προφανή - τα οποία έχουν αντιληφθεί τα συνδικάτα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγκαιρα - ασχολείται με το ποιος θα διαπραγματευτεί και θα υπογράψει την νέα ΣΣΕ το οποίο είναι σημαντικό για τους συνδικαλιστές, αλλά σαφώς αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους απο τα βασικά προβλήματα.
Ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας για τις εξελίξεις σε εταιρικό επίπεδο γύρω απο τα εργασιακά καθώς διαφαίνονται εξελίξεις γύρω απο το Οργανόγραμμα και οι εργαζόμενοι οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα.
Άλλωστε το στέκι είχε γράψει ότι οι μηχανοδηγοί οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα καθώς η υπο διαπραγμάτευση ΣΣΕ θα καθορίσει το μέλλον του κλάδου.
Για εμάς άλλωστε είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι η διαπραγμάτευση  της νέας ΣΣΕ θα πρέπει να  γίνει απο τα Σωματεία Εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου