Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Δίπλα στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς η ΠΕΠΕ στην ένσταση στο ΕΤΕΑΕΠ για τον υπολογισμό του εφάπαξ

Συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Ταμείου, πριν την συνεδρίαση!

Με την παρουσία του Σωματείου μας,δια του Προέδρου του συναδέλφου Γενιδούνια, συζητήθηκε χτες στο ΔΣ του ΕΤΕΑΕΠ η ένσταση που έχει καταθέσει συνταξιούχος μηχανοδηγός για τον
λάθος υπολογισμό του εφάπαξ.

Πριν την συζήτηση του θέματος υπήρξε και συνάντηση της επιτροπής συνταξιούχων και του Προέδρου της ΠΕΠΕ, με τον Πρόεδρο του Ταμείου, στον οποίο επισημάνθηκαν τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, επισήμανε στον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ ότι το  θέμα αφορά και τους υπηρετούντες μηχανοδηγούς και όλους τους σιδηροδρομικούς για αυτό και η ΠΕΠΕ έχει καταθέσει υπόμνημα στηρίζοντας τον αγώνα τους.
Στην συζήτηση που ακολούθησε ο Πρόεδρος του Ταμείου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται απο την πλευρά του για να υπάρξει δικαιοσύνη και ανταποδοτικότητα, καθώς αν εφαρμόζονταν οι διατάξεις του προηγουμένου Νομοσχεδίου για το θέμα (Νόμος Βρούτση) κατά γενική παραδοχή τα εφάπαξ θα εξαυλώνονταν.
Ο νέος Νόμος λειτουργεί ανταποδοτικά και το Ταμείο θα εξετάσει το αίτημα των συναδέλφων που αφορά όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο.

Η ουσία της ένστασης  και το υπόμνημα του Σωματείου μας

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ν. 4387/2016 για τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος των ασφαλισμένων στο τέως ΤΑΥΤΕΚΩ, λαμβάνεται υπ’ όψιν ο μέσος όρος αποδοχών των ασφαλισμένων κατά την τελευταία πενταετία πριν τις 31.12.2013 επί των οποίων γίνονταν κρατήσεις υπέρ του κλάδου εφάπαξ. Όλοι οι Μηχανοδηγοί (όπως και όλοι οι σιδηροδρομικοί) κατέβαλαν κρατήσεις υπέρ του κλάδου εφάπαξ επί του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, των λοιπών επιδομάτων και των δευτερευουσών αποδοχών τους οι οποίες για τους Μηχανοδηγούς ανέρχονταν σε ποσοστό 70% επί του βασικού μισθού. Ωστόσο, το ΤΑΥΤΕΚΩ και ήδη ΕΤΕΑΕΠ παρέλειψε κατά παραβίαση του νόμου και του Καταστατικού να συμπεριλάβει και τις δευτερεύουσες αποδοχές κατά τον ως άνω υπολογισμό του μέσου όρου αποδοχών με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες για τους συναδέλφους. 

Την ένσταση κατέθεσε ο συνάδελφος Πατσιώτης Γιώργος, ενώ η ΠΕΠΕ παρέστη - το μοναδικό συνδικάτο στον σιδηρόδρομο που το έπραξε- δια του δικηγορικού γραφείου του κ. Παπαδημητρίου και με την φυσική παρουσία του Προέδρου,συναδέλφου Γενιδούνια.

Για άλλη μια φορά το Σωματείο απέδειξε ότι είναι ΔΙΠΛΑ στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, ΔΕΝ επιτρέπει κανένα διαχωρισμό μεταξύ νέων και παλαιών εργαζομένων και στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ τον αγώνα τους για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ευρώπης και των εγχώριων συνεργατών της,ιδιαίτερα την περίοδο 2010-2015.
Στο τέλος της συζήτησης, στα γραφεία του Ταμείου βρέθηκαν πολλοί συνταξιούχοι με τους οποίους ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ είχε εγκάρδιο χαιρετισμό.
Ελπίζουμε το Ταμείο να δικαιώσει τον αγώνα των συναδέλφων μας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου