Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Φ. Τσαλίδης : Προχωρά το επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, νέο τροχαίο υλικό,ενδιαφέρον για την ΕΕΣΣΤΥ,θετικά λόγια για το προσωπικό


Στο 2ο συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε ως ομιλητής ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητής κ. Τσαλίδης, στο ίδιο πάνελ με τους manager του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,της Fraport Greece και της Hellastron. Στην ομιλία του ο κ. Τσαλίδης αναφέρθηκε στο
business plan της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τονίζοντας πως απο τον Σεπτέμβριο του 2017 η εταιρεία αποτελεί μέλος της Ferrovie Dello Stato Italiane και πως υπάρχει σχεδιασμός για επενδύσεις 500 εκατομμυρίων Ευρώ στα προσεχή χρόνια.

Ο κ. Τσαλίδης ανέφερε πως μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στον ΠΑΘΕ και δοθεί σε πλήρη λειτουργία η διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δρομολογήσει άμεσα νέο τύπο τροχαίου υλικού προκειμένου να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ολοκλήρωση των έργων, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της χωρητικότητας της γραμμής -κατά 5 φόρες τουλάχιστο- και με τα νέα τρένα υψηλών ταχυτήτων θα υπάρξει σοβαρός ανταγωνισμός με τις αεροπορικές εταιρείες.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές για την πιστοποίηση του νέου τροχαίου υλικού και την εκπαίδευση του προσωπικού της σε αυτό , ενώ απαντώντας σε ερώτημα απο το ακροατήριο τόνισε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι και η λειτουργία της προς Αίγιο όταν ολοκληρωθούν τα έργα στην υποδομή.
Ο κ. Τσαλίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αύξηση του παραγόμενου έργου στις εμπορευματικές μεταφορές το 2017 (+10%), ενώ τους πρώτους μήνες του 2018 το έργο έχει αυξηθεί κατά 16% κυρίως χάρη στην συνέργεια με την Cosco αλλά και την ενεργοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Οι εμπορευματικές μεταφορές έχουν μεγάλες προοπτικές και η περαιτέρω ανάπτυξη τους θα εξαρτηθεί απο την κατάσταση της υποδομής, την διαθεσιμότητα του τροχαίου υλικού και την επάρκεια προσωπικού, κυρίως μηχανοδηγών, τονίζοντας πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη προκηρύξει 60 προσλήψεις μηχανοδηγών ενώ ακολουθούν άλλες 40 εντός του 2018,με τον σχεδιασμό να αναφέρει πως οι 60 νέοι μηχανοδηγοί θα βρίσκονται στην παραγωγή το 2019.
Ο κ. Τσαλίδης αναφέρθηκε και στην ΕΕΣΣΤΥ λέγοντας πως η εξαγορά της είναι στρατηγικός στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ αυτή η προοπτική θα φέρει νέες προσλήψεις και περαιτέρω ανάπτυξη της.
Τέλος εξήρε τον ρόλο των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ευχαριστώντας για την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της εταιρείας. (σημειώνουμε ότι ήταν ο μοναδικός manager που αναφέρθηκε σε εργαζόμενους και αυτό έχει την δική του σημασία).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου