Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Χρέος «μαμούθ» της SNCF ετοιμάζεται να απορροφήσει η γαλλική κυβέρνηση

H γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να απορροφήσει περίπου 35 δισ. ευρώ από το χρέος των 47 δισ. ευρώ της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Les Echos.

To σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα αποκτήσει μέρος του χρέους της SNCF το 2020 και το 2022, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στα συνδικάτα την Παρασκευή. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι θα απορροφήσει σταδιακά μέρος του χρέους της σιδηροδρομικής εταιρείας, στο πλαίσιο εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που θα την κάνουν πιο ανταγωνιστική.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές Απριλίου.

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και του τομέα της ενέργειας έχουν προγραμματίσει μαζικές κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων του κ. Μακρόν για την μεταρρύθμιση της γαλλικής οικονομίας.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου