Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

«εν Συρμώ»: Γιορτές για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού–Καλαβρύτων

Για τρίτη χρονιά, το 2018, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχει ενεργά στις γιορτές «εν Συρμώ» για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού–Καλαβρύτων. Θεσμός πια οι εκδηλώσεις αυτές, επιβραβεύτηκαν με την απονομή του σήματος
«Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018». Το σήμα απονέμεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε χώρους και θεσμούς, οι οποίοι προβάλλουν και συμβολίζουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, τις αξίες και την ευρωπαϊκή ιστορία. Όλο τον Μάιο λοιπόν, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις με μήνυμα «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Το έργο τέχνης των ανθρώπων, ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 19ου αιώνα – αναδεικνύει τη δημιουργικότητα της φύσης, καθώς και το μοναδικού κάλλους περιβάλλον του ποταμού Βουραϊκού και του Εθνικού Πάρκου Χελμού–Βουραϊκού. Οι δράσεις «εν Συρμώ» έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των δήμων και φορέων περιοχής και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συντονιστής σχεδιασμού και υλοποίησης είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει το 2018, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πρόγραμμα ειδικών τιμών για τον «Οδοντωτό Σιδηρόδρομο», δίνοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες να απολαύσουν το τραίνο, το Βουραϊκό και τις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

- Έκθεση έργων του Ζωγράφου Γ. Σπυρόπουλου στο Αίγιο, με τίτλο «Ένας διάλογος του ζωγράφου με τον τόπο του»

- Ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Διακοπτό, τη Ζαχλωρού και τα Καλάβρυτα

- Ξεναγήσεις στο Μηχανοστάσιο του Οδοντωτού στο Διακοπτό και πολλά, πολλά άλλα, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ www.trainose.gr, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου