Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Δ.Κασκαντίρης: Να μην είσαι φανατικός,αλλά να είσαι ταπεινόφρων

Το κατωτέρω αναγραφέν κείμενο ήταν να το δημοσιεύσω πριν τις εκλογές του σωματείου μας.Επειδή δεν ήθελα να πει κανείς ότι είχα σκοπί να  επηρεάσω το αποτέλεσμα υπέρ του εαυτού μου σαν υποψήφιος που ήμουν γιατί έτσι έχω μάθει να φοράω παντελόνια, σας το ανακοινώνω μετά το τέλος των αποτελεσμάτων της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους εκλεγμένους για το πολύ δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.
Αν μπορείς για τον εαυτό σου ΤΖΙΜΗ  ,στο τέλος τώρα που έφτασες,να μην είσαι φανατικός αλλά ταπεινός.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από το να θυσιάζεις το υπαρκτό σήμερα για το πιθανό αύριο εκτός από τις επενδύσεις σου τις υλικές και τις άυλες.

Αυτό είναι το μόνο, σίγουρο  που σίγουρα πρέπει να το ακολουθήσεις με φανατισμό.Για οτιδήποτε άλλο, ο φανατισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και το μεγαλύτερο σύμβολο ανωριμότητας και έλλειψης καλλιέργειας.
Κοίτα τα καθεστώτα:Τα πιο ανελεύθερα  έχουν τους πιο φανατικούς.
Κοίτα τις πράξεις:Τα χειρότερα εγκλήματα γίνονται από φανατικούς.Κοίτα τους λαούς :Οι πιο ανεπτυγμένοι είναι οι λιγότερο φανατικοί.
Κοίτα τις ηλικίες: Οι πιο νέες έχουν τους περισσότερους φανατικούς που όταν ωριμάσουν αλλάζουν ή απλά ηρεμούν.
Με το φανατισμό χάνεις την ανεξαρτησία σου και  πέφτεις εύκολα θύμα εκμετάλλευσης από τους ξύπνιους.Ο φανατισμός είναι μεγάλη αδυναμία και αυτό το ξέρουν καλά αυτοί που τον σπέρνουν.Γίνεσαι κακός συζητητής χάνεις την δυνατότητα να σκεφτείς λογικά.Περιορίζονται οι σχέσεις σου.Χάνεις μέρος από την ζωή σου .Έχεις πολλές πιθανότητες να απογοητευτείς .
Για τον Τζίμη είναι χειρότερο πράγμα η απογοήτευση από την απομυθοποίηση.Και αυτή είναι πολύ σκληρή απογοήτευση γιατί ο φανατικός έχει δοθεί.Έχει κάνει θυσίες.
Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του  και ξαφνικά καλείται να παραδεχτεί πως όλα έγιναν μάταια.
Και είναι πολύ εύκολο να αποφύγεις τον φανατισμό.
Για αυτό τελειώνοντας ο Τζίμης λέει:Απλά όταν βλέπει ότι φανατίζεσαι μην ψάχνεις να δεις αν έχεις δίκιο ή άδικο.Έχεις ΛΑΘΟΣ  έτσι και αλλιώς.Τίποτα δεν αξίζει να πέσεις σε αυτή την κατάσταση και να θυσιάσεις τόσα πράγματα.
Και τελειώνοντας για φέτος την σχολική μου χρονιά σου γράφω αυτό που θα συμβεί μετά το τέλος της όλης διαδικασίας. Είναι ζήτημα χρόνου
  • Άκου εμένα. Στην θεωρία εύκολα τα λες στην πράξη δυσκολεύουν όμως όλοι μέσα στη ζωή τα εύκολα γυρεύουν.Και όταν τους έρθουν τα δύσκολα αμέσως τους λυγίζουν δεν αντεχουν οι άνθρωποι και ευθύς τους γονατιζουν.Όλοι οι δρόμοι της ζωής είναι γεμάτοι από αγκάθια.
  • Ελάτε κοντά μου και θα βρείτε ήρεμα μονοπάτια.Εγώ ο ΤΖΙΜΗΣ είμαι ένας φάρος και πάντοτε φωτίζω και παίρνω κάθε βάρος γαλήνη εγώ χαρίζω.Κάντε παιδιά μου και ένα βήμα σε μένα  για να ρθειτε εγώ θέλω περίπου δυο για να τελειώσω και να με βρείτε .Δεν θέλω τα παιδιά μου να είναι λυπημένα.Αγάπη όλα βρίσκουν ε μένα τον ποιμένα 

ΔΙΔΑΓΜΑ

Να ψάχνεις την αλήθεια και να αξιολογείς την σημασία που έχουν οι επιδιώξεις σου.Και αν και τότε συμφωνήσεις τότε όλα είναι καλά και ευλογημένα.Και αν θες στρατεύσου με τους άλλους να τα πετύχεις .Χωρίς όμως φανατισμό.Και πάντα να διερωτάσαι αν ηταν σωστή η αρχική σου απόφαση.Και πάντα να συζητείς με τους ....αντίθετους  ψάχνοντας και αξιολογόντας.Και τελειώνοντας ο Τζίμης το μόνο που γνωρίζει και βλέπει είναι ότι : το ψέμα τρέχει σε σπρίντ και η αλήθεια σε μαραθώνιο(= που τρέχω).
Να κρατας επαφη με ανθρώπους που σου αρέσουν και σου πανε.

Κασκαντίρης Δημήτρης
ΓΠΑ/ΑΙΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου