Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Χωρίς πρόταση η ΣΥΠΕ στην 1η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ (Και είναι και νέα...παράταξη!)

Πλήρως επιβεβαιώθηκε πλέον ότι η λεγόμενη ΣΥΠΕ είναι η συνέχεια -και μάλιστα σε κακή μορφή- των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο Σωματείο μας. Στην χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου η ...
νέα παράταξη που έχει ....προτάσεις ριζοσπαστικές για τον κλάδο και...φέρνει νέα ήθη και έθιμα, το μόνο που πρότεινε ήταν να κοπούν οι αποζημιώσεις για τα τηλέφωνα.

Είναι τόσο γραφικός δε ο  ένας εκπρόσωπος της, που έκανε και δημόσια δήλωση ότι έχει παραιτηθεί απο τις μετακινήσεις που ...έκοψε η +ΣυνΕξέλιξη, μετακινήσεις που το 2015 το άλλο μέλος της ΣΥΠΕ (Συρόπουλος) είχε πλειοψηφικά επιβάλει να παραμείνουν!
Είναι το θέατρο του παραλόγου απο μια παράταξη χωρίς μέση,αρχή και τέλος.
Ενδεικτικό είναι ότι οι εκπρόσωποι της ΣΥΠΕ δεν διαφώνησαν πουθενά στην χτεσινή συνεδρίαση !
Έκαναν διαπιστώσεις πχ για την τήρηση της συμφωνίας,αναφορικά με τις μέρες εργασίας, αλλά ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να βάλουν σε ψηφοφορία το θέμα ΠΟΤΕ . Γιατί άραγε....
Και όταν ερωτήθηκαν ΑΝ τελικά συμφωνούν με τα όσα έχει υπογράψει η ΠΕΠΕ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα (συνεχόμενες μέρες εργασίας) αυτοί ΔΕΝ απάντησαν ΠΟΤΕ!
Αναφέρεστε στο πενθήμερο τους ρώτησαν μετά ....KAMIA AΠΑΝΤΗΣΗ ούτε εκεί!
Μετά οι καλοκαιρινές άδειες.
Απλά διαπιστώσεις. Μα αυτές προβλέπονται στην συμφωνία τους είπαν, για ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς, ενώ η εργατική Νομοθεσία προβλέπει ότι η εταιρεία μπορεί να χορηγήσει  μόνο στο 50%  αν έχει αυξημένες ανάγκες. Δεν είναι θετικό αυτό που υπογράψαμε και καλύπτει ΟΛΟΥΣ, τους ρώτησαν; 
Αυτοί δεν το άκουσαν! (Ας ακούσει ο γραφικός το κασετοφωνάκι του).
Και εντάξει απαντήσεις μπορεί να μην δίνει ο γραφικός και  η ΣΥΠΕ, αλλά προτάσεις;
Ούτε ΜΙΑ πρόταση ΠΑΡΑ μόνο ότι η ΣΥΠΕ δεν θα συμφωνήσει σε ΣΣΕ που θα προβλέπει λιγότερες τακτικές αποδοχές για τους μηχανοδηγούς!
Τόσο χαμηλά βάζετε τον πήχυ, τους ρώτησαν ! 
Δηλαδή αν υπογράψουμε την ίδια συμφωνείτε; Και λέει ο γραφικός, εγώ την καταψήφισα αυτή την ΣΣΕ (την προηγούμενη)! Αλλά ο Συρόπουλος την υπερψήφισε, του απαντάνε!!! (νέα γέλια). Α ναι τότε ήσουν ΠΑΜΕ, ακούστηκε στην αίθουσα!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ απο μια παράταξη που θέλει να εκπροσωπεί το "νέο"!
Μόνο εμπάθεια γιατί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει συλλογικό και τι ατομικό δικαίωμα.
Ο συνάδελφος Συρόπουλος ίσως δεν έχει αντιληφθεί ότι μπορεί και να καλεστεί σύντομα,μετά και το χτεσινό αίτημα του Προέδρου μας, να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έκανε αναφορά στον Βόλο,σε σχέδιο εξαύλωσης των οικονομικών αποθεμάτων της ΠΕΠΕ την τριετία 2015-2018. 
Και κυρίως θα πρέπει να εξηγήσει στους μηχανοδηγούς γιατί  ανέφερε την ύπαρξη του σχεδίου, στο τέλος της θητείας του Σωματείου!
Κουβέντα φυσικά απο την ΣΥΠΕ για τους 2 μηχανοδηγούς που ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά απο 8 χρόνια απουσίας!

Μόνο αυτόν που έφυγε  - και θα ξαναγυρίσει - είδαν οι μπλέ παπαγάλοι.

Είναι τελικά μεγάλο το κόμπλεξ, το βλέπουν όλοι οι συνάδελφοι μηχανοδηγοί.
Και επειδή είναι μεγάλο φαίνεται πόσο μικροί είναι αυτοί που δήθεν θέλουν να εκπροσωπήσουν την ¨νέα πρόταση" που όμως ...δεν έχει πρόταση!!!!!!!!
Μέχρι που ακούσαμε τον γραφικό να λέει ότι η συνεδρίαση του Σωματείου είναι ...δημόσια!!!!!
Αυτά ακούνε κάποιοι και στο τέλος θα μας βάλουν και χωροφύλακες στα συνδικάτα! 

Για γέλια ή για κλάμματα;

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου