Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Νέα επιστολή πρόκληση της Ομοσπονδίας για τους αποσπασμένους,ντροπή και μόνο σε όσους συμφώνησαν

Ντροπή για όσους υπέγραψαν και συμφώνησαν σε  αυτό το χαρτί  και αποτροπιασμό στον σιδηροδρομικό κόσμο, προκαλεί η νέα επιστολή της Ομοσπονδίας για τους αποσπασμένους συναδέλφους.

Μετά τις ενστάσεις της ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΠΕΠ και τις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στην ΠΕΠΕ για τους συναδέλφους που επέστρεψαν τον Φλεβάρη,σήμερα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά έδειξε την "εμπάθεια της". Διαβάστε τι έγραψε
την ώρα που οι συνάδελφοι - μετά ΚΑΙ τις επιστολές της ΠΟΣ που διακινήθηκαν σε όλο το διαδίκτυο και καταδείκνυαν το πρόβλημα που αγωνίζονται κάποιοι (λίγοι) να λύσουν- καλούνται να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες τους.
Γράφει η ΠΟΣ στον κ. Τσαλίδη και κοινοποιεί στο Υπουργείο Μεταφορών με αρ.πρωτοκόλλου 39793 σήμερα  χαρακτηρίζοντας παράνομη  ενέργεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την παραμονή των συναδέλφων.

"Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καίτοι ιδιωτικοποιήθηκε στις 15/9/2017, συνεχίζει να απασχολεί εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ανήκουν σε φορείς του Δημοσίου, παρά το ότι ο Νόμος προέβλεπε, ότι η απόσπασή τους λήγει με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Σε ποιες διατάξεις στηρίζεται η παραμονή τους;"

Η επιστολή αυτή η οποία υπαγορεύτηκε και  υπογράφηκε απο τον άνθρωπο που διαλύει καθημερινά την Ομοσπονδία, τον πλέον επικίνδυνο συνδικαλιστή που γνώρισε ο σιδηρόδρομος εδώ και δεκαετίες.

Προκαλεί σε εμάς ΑΗΔΙΑ η συμπεριφορά του, γιατί την ώρα που κάνει αυτά, υπάρχει σε γνώση μας, επιστολή- καταπέλτης σε βάρος του που ΑΡΝΕΙΤΑΙ να την δημοσιεύσει, γιατί ΤΡΕΜΕΙ την οργή των σιδηροδρομικών με αυτά που μεθοδεύει και τα στοιχεία που αρνείται να δώσει.
Έρχεται σύντομα η ώρα, όμως που δεν θα μπορεί να κρυφτεί απο την αλήθεια.

 Ρωτάμε τον Παρασκευόπουλο.

Πήγε σε κάποιον Νομικό Σύμβουλο να ρωτήσει και έχει γνωμάτευση για την παράνομη πράξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει σήμερα;  Ή μήπως θέλει να πιστέψει ο σιδηροδρομικός κόσμος τον απερχόμενο Πρόεδρο που υφάρπαξε την ψήφο του ΔΣ της Ομοσπονδίας γύρω απο την ύπαρξη βεβαιότητας για το "παράνομο" της συμφωνίας ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οδήγησε την Ομοσπονδία στην ιστορική ήττα της Τριμερούς;

Τον καλούμε να παραιτηθεί μετά την επιστολή που έστειλε, είναι πλέον ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ για μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού κόσμου.
Eίναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, το γράφουμε με κεφαλαία.

Και δίνουμε και μια συμβουλή σε όσους σπεύδουν να παραπληροφορήσουν συναδέλφους γύρω απο το "δήθεν παράνομο καθεστώς παραμονής τους" μετά την 14η Σεπτεμβρίου.

Η ΠΕΠΕ έχει στην κατοχή της έγγραφο που αποδεικνύει ότι μέχρι της 15 Απριλίου- τουλάχιστο- ήταν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ η παραμονή των συναδέλφων μας.
Το έχει κοινοποιήσει -ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ γιατί καραδοκούν ΠΟΛΛΟΙ πρόθυμοι- στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Βέβαια μέχρι τότε,(15 Απριλίου) η Ομοσπονδία είχε στείλει πολλές επιστολές που χαρακτήριζε την παραμονή των συναδέλφων μας, αίωλη εως παράνομη.
Σήμερα αυτή η Ομοσπονδία ξεπέρασε τον κακό της εαυτό.
Αποτελεί όνειδος και ντροπή αυτό που έγραψε  στην  επιστολή. (ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ)
Ο Παρασκευόπουλος παραδέχεται με την σημερινή υπογραφή του,ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί πλέον κανένα εργαζόμενο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαχωρίζει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αν έχει την παραμικρή ευαισθησία,ας παραιτηθεί, αύριο κιόλας,γιατί οδηγεί την Ομοσπονδία σε διάλυση.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Στην λυκοσυμμαχία των ΠΑΣΚΟΔΑΚΙΤΩΝ  στην έλξη και του γραφικού που πούλησε το ΠΑΜΕ για μια καρέκλα, η απάντηση είναι μια.
Ο συνάδελφος  μηχανοδηγός  θα επιστρέψει στον σιδηρόδρομο με τον Ν. 4530. Αλλά αυτό που μας στεναχωρεί είναι ότι αυτό πλέον είναι πολύ δύσκολο για όλους.
Η προσπάθεια όμως ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου