Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
​Στο Σιδηρόδρομο την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων την οποία υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής της Ε.Ε. – των επιχειρηματικών ομίλων, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την υπηρετεί αποφασιστικά και αδιαπραγμάτευτα.

Ακόμη και ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός δεσμευόταν στην ομιλία του στο κτίριο της Καρόλου ότι θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ και ο Σιδηρόδρομος θα γίνει Δημόσιος και Ενιαίος.
Σήμερα είναι αυτός και η Κυβέρνησή του που ολοκληρώνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Όχι μόνο ιδιωτικοποιούν και ξεπουλάνε, όχι μόνο δεν κατήργησε το ΤΑΙΠΕΔ αλλά έφτιαξε και άλλο Υπερταμείο ξεπουλήματος.
 Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ θέλει να ολοκληρώσει πάση θυσία την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ και έδωσε ξανά παράταση «διαπραγμάτευσης» για τις 10 Μαΐου.
 Την ημέρα αυτή συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική στάση εργασίας 11.00’π.μ. – 15.00΄μ.μ. και συγκέντρωση στις 11.30’ έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.
Οι Διοικήσεις των εταιρειών ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική της Κυβέρνησης – των ιδιωτικοποιήσεων και αυτή υλοποιούν.
Οι δήθεν διαφοροποιήσεις – αντιδράσεις που κατά καιρούς εκφράζουν, έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν και να εφησυχάσουν τους εργαζόμενους, προβάλλοντας το χαμηλό τίμημα της πώλησης και όχι αυτή καθ΄αυτή την ιδιωτικοποίηση.
Γι΄ αυτό εξάλλου προτείνουν άλλους τρόπους ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ.
 Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ΟΣΕ που στα μουλωχτά ετοιμάζει την παράδοση της εκπαίδευσης και της συντήρησης υποδομής σε εταιρείες.
Αυτή την πολιτική τη στηρίζει απόλυτα και ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που δε διστάζει να κυκλοφορεί και ανακοινώσεις λέγοντας στους εργαζόμενους ότι δεν κινδυνεύουν από την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ γιατί η Κυβέρνηση τους έχει εξασφαλίσει. ΑΙΣΧΟΣ.
 Τρέχουν να δώσουν διαπιστευτήρια στο νέο εργοδότη, δίνοντας εξετάσεις υποτακτικότητας τάζοντάς του ότι θα είναι στήριγμά του. Όλοι αυτοί είτε ως πρόσωπα είτε ως παρατάξεις με διαφορετικές Κυβερνήσεις και κόμματα, έχουν υπηρετήσει όλες τις αντεργατικές πολιτικές, τις ιδιωτικοποιήσεις και όλους τους αντεργατικούς νόμους.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί σε έναν αγώνα για Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις.
 Το ΠΑΜΕ σας καλεί να δώσουμε τη μάχη:
• Για προσλήψεις για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
• Για Σ.Σ.Ε. που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
• Για Εθνική Γενική Σ.Σ.Ε. με όχι κάτω από 751 ευρώ.
• Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.
• Για μείωση στην τιμή των εισιτηρίων. • Για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑΜΕΑ και των φοιτητών.
Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των Σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/5/2018 (11.00’ – 15.00’) ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.30’ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου