Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΠΕ για τον 1 χρόνο απο το δυστύχημα στο Άδενδρο

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Το Σωματείο μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του σταθμού του Αδένδρου την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 11.30 το  πρωί, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν την ζωή τους 2 συνάδελφοι μας, ο  μηχανοδηγός Μάνθος Καλόπουλος,
ο Προϊστάμενος Αμαξοστοιχίας Αριστείδης Καλαμπαλίκης και ο συμπολίτης μας γιατρός Δημήτρης Μικρόπουλος.
Το Σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση και για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί 2ωρη στάση εργασίας (11.00-13.00)στις αμαξοστοιχίες που εκκινούν από την Θεσσαλονίκη , ενώ συρμός Desiro θα αναχωρήσει από τον επιβατικό σταθμό στις 10.30 το πρωί για να μεταφέρει όσους επιθυμούν να παραστούν, στον χώρο τέλεσης της επιμνημόσυνης δέησης.
Όλες οι αμαξοστοιχίες που έχουν εκκινήσει πριν την έναρξη της στάσης εργασίας από αρχικούς σταθμούς, θα σταθμεύσουν στον σταθμό του Πλατέως μέχρι την λήξη της στάσης εργασίας.  
Το Σωματείο μας ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ τους συναδέλφους και τον συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, εξαιτίας της έλλειψης συστημάτων ασφαλείας που έχουν πληρωθεί και δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ στον σιδηρόδρομο.
Ο αγώνας μας για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, για την πλήρη λειτουργία όλων των συστημάτων ασφαλείας (Τηλεδιοίκηση, Φωτοσήματα, ECTS, GSMR) συνεχίζεται καθημερινά.
Οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ αυτούς που έχουν την πραγματική ευθύνη για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να επισπεύσει τις ενέργειες για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Σιδηροδρόμου καθώς 1 χρόνο μετά το συμβάν τίποτα δεν έχει αλλάξει στο σημείο του δυστυχήματος. 

                                              Για το Δ.Σ. 

             Ο Πρόεδρος                                Ο Γ.Γραμματέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου