Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ενημέρωση για προσλήψεις - εκπαιδεύσεις

Πολλά είναι καθημερινά τα mail που λαμβάνουμε για το θέμα των προσλήψεων των μηχανοδηγών και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία. Μάλιστα
σύγχυση είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ γύρω από το θέμα αυτό όταν στις 24 Μαρτίου με ανακοίνωση τους είχαν υποστηρίξει ότι η επιλογή θα γίνει απο επιτροπή...Ιταλών,προφανώς για προεκλογικούς λόγους τότε (Εκλογές Σωματείων Μηχανοδηγών).

Το στέκι και τότε και αργότερα επανέλαβε ότι η διαδικασία επιλογής θα γίνει απο τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με εταιρεία που έχει προσλάβει η εταιρεία και η οποία βοηθάει στην αξιολόγηση του προσωπικού (πχ εκπαιδευτές).

Η τελευταία ενημέρωση λοιπόν αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα γίνουν γνωστά περίπου στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου,αφού αυτήν την στιγμή γίνεται η αξιολόγηση των βιογραφικών απο εταιρεία που έχει προσλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βοήθησε και στην επιλογή των εκπαιδευτών πρόσφατα.
Ήδη οι περίπου 1500 υποψήφιοι μηχανοδηγοί έχουν λάβει email στο οποίο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους ευχαριστεί για την συμμετοχή στην προκήρυξη και  δηλώνει ότι η αποθήκευση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων θα γίνεται με απόλυτα νόμιμο και διαφανή τρόπο, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων,  αποκλειστικά και μόνο για την επίτευξη του συγκεκριμένου και ειδικότερου σκοπού για τον οποίον χορηγήθηκαν, ήτοι για την αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού, μετά, δε, το πέρας της αξιολόγησης, θα καταστραφούν σε οποιαδήποτε μορφή και αν βρίσκονται (έντυπη και ηλεκτρονική).

Αναφορικά με την εκπαίδευση των 21 βοηθών, η διαδικασία αύριο μπαίνει  στην τελική της ευθεία με την πρακτική εκπαίδευση να ξεκινά αύριο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, γύρω στις 20 Ιουνίου οι συνάδελφοι θα έχουν πιστοποιηθεί,μετά την διενέργεια των εξετάσεων.

Τέλος  στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία πιστοποίησης (και όχι εκπαίδευσης) των 4 μηχανοδηγών που επέστρεψαν πριν 2-3 μήνες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα πλαίσια των -απόλυτα πετυχημένων- προσπαθειών του Σωματείου μας για την ανατροπή των διατάξεων του Ν.3891.
Άλλος ένας συνάδελφος αναμένεται να επιστρέψει τον Μάιο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να ολοκληρωθεί έτσι η πλήρης επιστροφή των συναδέλφων στον σιδηρόδρομο.
Δυστυχώς οι πρασινομπλέ παπαγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε τα προφανή.
Και έτσι ο γραφικός εκπρόσωπος τύπου των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ που πούλησε το ΠΑΜΕ για την συνδικαλιστική καρέκλα, αντί να παραδεχθεί την μεγάλη επιτυχία της ΠΕΠΕ, μετράει ....τις μέρες εκπαίδευσης των συναδέλφων, αφού πρώτα κατέθεσε ...κατέθεσαν (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ένσταση για την συμμετοχή των 3 στις εκλογές της ΠΕΠΕ  και ενώ είχαν εγγραφεί στο Σωματείο με απόφαση ΔΣ και πλήρωναν τις συνδρομές τους!
Δεν είναι ιλαροτραγωδία, είναι η απόλυτη κωμωδία όσων ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα για να πούν κάτι, μετά την αποδοκιμασία που δέχτηκαν απο τους συναδέλφους στις πολύ πρόσφατες εκλογές του Σωματείου μας.
Όσον αφορά την μαθητεία των 4 συναδέλφων,όμως, και πάλι μέτρησαν λάθος.
Η σχολή του ΟΣΕ είναι κλειστή απο τις 26-28 Μαΐου ενώ ρεπό θα δοθούν και σε άλλες μέρες στους συναδέλφους.
Προφανώς, η ενημέρωση απο τον...Υποδιευθυντή και αποτυχημένο εργοδοτικό συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ,για άλλη μια φορά δεν ήταν σωστή....
Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, ο γνωστός εργατοπατέρας έχει αναλάβει και τον ρόλο του μέντιουμ,καθώς καθημερινά αναλώνεται σε προβλέψεις για το...Οργανόγραμμα...
Αν μάλιστα αυτές είναι τόσο πετυχημένες όσο και.... αυτές που έκανε για τις εκλογές της ΠΕΠΕ, τότε θα μιλάμε για τον πλέον αποτυχημένο ΚΑΙ στον τομέα αυτό (προβλέψεις).



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου