Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Προκλητική συμπεριφορά απο την ΔΑΔ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εντελώς προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εταιρεία. Δεν αναφερόμαστε 
μόνο στην καθυστέρηση που παρατηρείται μόνιμα για την απάντηση σε κάθε αίτημα συναδέλφου, αλλά σε περιστατικό που συνέβη πρόσφατα και δείχνει αν μη τι άλλο επιθετικές διαθέσεις απέναντι στους εργαζόμενους, την ώρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά γύρω απο διατάξεις  της Εργατικής Νομοθεσίας. 

Αναφερόμαστε σε απάντηση που δόθηκε σε συνάδελφο που αιτήθηκε ειδική άδεια βάση των όρων της ΣΣΕ και η ΔΑΔ έσπευσε να του απαντήσει αρνητικά επειδή...τον Σεπτέμβριο που αιτείται την άδεια (το δεύτερο μέρος της), ισχυρίζεται -η ΔΑΔ- ότι θα έχει λήξει η ΣΣΕ. 
ΣΣΕ που λήγει όμως με την μετενέργεια τον Νοέμβριο!!!
Ακόμα χειρότερα, ενώ η ΔΑΔ σπεύδει να απαντήσει αρνητικά για τον Σεπτέμβριο, δεν απαντά για το αίτημα του συναδέλφου για τον τρέχον μήνα και αφήνει το θέμα ανοικτό!
Απαντά δηλαδή άμεσα και  αρνητικά όταν κρίνει, με αίωλα επιχειρήματα κιόλας,  αλλά εκεί που δικαιούται ο εργαζόμενος αποφεύγει να απαντήσει εκ του πονηρού!
Αυτές οι συμπεριφορές ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.
Και καλό θα είναι όσοι τις προκαλούν να αντιληφθούν ότι η υπομονή δεν είναι ένδειξη αδυναμίας απο την πλευρά των Σωματείων μας.
Το θέμα του συναδέλφου, θα τεθεί επισταμένως στην Διοίκηση της Εταιρείας, το αμέσως επόμενο διάστημα!
Όσον αφορά την ανησυχία που προκάλεσε στο προσωπικό η έγγραφη επιστολή της ΔΑΔ ότι η ΣΣΕ λήγει τον ...Αύγουστο,ιδιαίτερα σε συναδέλφους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη και σκέφτονται τι θα πράξουν,ας το σκεφτούν όσοι δίνουν αυτές τις απαντήσεις! 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου